Jazzy vibes tijdens Leuven Jazz

Leuven Jazz

30CC - Het Depot

Shauni

Video’s voor Jazzy vibes tijdens Leuven Jazz

The James Hunter Six speelt samen met OMAR op vrijdag 18 maart in Het Depot.

  • 12 tot 20 maa 2016

Jazzliefhebbers, kruis naast Gent Jazz en Jazz Middelheim ook Leuven Jazz aan in jullie agenda en begeef jezelf al maar in hogere sferen. Geen jazzkenner? Kom jazz ontdekken en geniet gerust mee van vele jazzy vibes, internationale sterren en heel wat Belgisch talent, want gezellig zal het in Leuven zeker zijn.

Van zaterdag 12 maart tot en met zondag 20 maart kleurt Leuven voor de vierde keer op rij jazz. In 30CC/Schouwburg en Het Depot vinden tal van jazzconcerten plaats. Ook Cinema ZED, het STUK Café, het M – Museum en De Bib krijgen jazz over de vloer in de vorm van muziek, film, expo en literatuur. 

Muzikale aanraders

The James Hunter Six + Omar | Het Depot

The James Hunter Six , de band rond frontman James Hunter, staat garant voor steengoede soul en is op Leuven Jazz niet aan zijn proefstuk toe. Hij heeft een Grammy-nominatie en vele lovende woorden op zijn naam.

Ook Omar is een graag geziene gast in de soulwereld.

Wanneer? Het concert vindt plaats op vrijdag 18 maart.

Chris Potter Quartet + Drifter | 30CC/Schouwburg

De Amerikaanse saxofonist en componist Chris Potter speelde op zijn twintigste al met de groten uit de jazzscène en groeide uit tot een voorbeeld voor vele muzikanten in zijn genre. Support komt van Drifter, die weleens het beste jazzkwartet van de Lage Landen genoemd worden. 

Wanneer? Chris Potter Quartet en Drifter spelen op woensdag 16 maart.

Neve & Typhoon |30CC/Schouwburg

Magie op een podium zonder repetitie? Dat gebeurde bij Beste Buren. Zonder dat ze het zelf wisten, waren quatre mains pianist Jef Neve en hiphoplegende Typhoon a match made in heaven. Ze knutselden samen aan een liveshow die ze zullen brengen op het podium van 30CC.

Wanneer? Neve & Typhoon brengen hun show op zondag 20 maart.

STUFF. + BRZZVLL + Submotion Orchestra | Het Depot

Op zaterdag staat er een straffe dansbare avond op het programma met niemand minder dan STUFF., BRZZVLL en Submotion Orchestra. STUFF. Is vandaag niet de minste van Belgische bodem. Hun samenspel van verschillende genres zorgt voor een uniek futuristisch geluid. Het Antwerpse BRZZVLL brengt een dansbare funksessie mee. De zevenkoppige Britse band Submotion Orchestra laat dan weer een mix van jazz, elektronica, dubstep en soul doorheen de Leuvense zaal klinken. 

Wanneer? Ze brengen hun jazzy beats mee op zaterdag 19 maart.

Yves Peeters Gumbo | STUK Café

Yves Peeters Gumbo brengt een nieuw project mee naar het STUK Café. Voor dit project trokken ze naar New Orleans, zowel voor als na orkaan Katrina. Verwacht een mooie muzikale reis met invloeden uit The Big Easy

Wanneer? Het concert vindt plaats op zondag 20 maart

Black Flower | At The Bepop

De Belgische mannen van Black Flower zijn na hun geslaagd debuut Abyssinia Afterlife toe aan een tweede album: Ghost Radio. Ze brengen het album en een mix van jazz en soul mee naar Leuven.  

Wanneer? Black Flower speelt op dinsdag 15 maart

Leuven Jazz weer Laat Open

Naar goede gewoonte is Leuven Jazz ook dit jaar Laat Open. Dansen op de beats van Matthew Halsall, Pomrad en Gilles Peterson tot in de late uurtjes kan op donderdag 17 maart in Het Depot. LTGL en Mophito zorgen nadien voor een stevige afterparty. Jazzy feestbeesten weten waar ze moeten zijn. 

Ook film, expo en literatuur

Leuven Jazz is meer dan enkel muziek. Op zaterdag 12 maart en zondag 13 maart staat Cinema ZED garant voor de films Keep On Keepin’ On en Satchmo: The Life of Louis Armstrong. Meer kennis opdoen over jazz kan tijdens Jazz Class, twee lezingen gegeven door de jazzkenner van Klara en Radio 1 Joris Preckler.

In De Bib vind je een expo over Jos Knaepen a.k.a. The Jazzman. Hij is een beroemde jazzfotograaf die foto’s van de groten uit de jazzscène maakt. Voor de beelden van de expo trok hij naar enkele hotelkamers, studio’s en podia. 

Radio Scorpio doet ook mee

De Leuvense radiozender Radio Scorpio is ook aanwezig tijdens Leuven Jazz. Ze zorgen voor live-uitzendingen met gasten, optredens en dj-sets. Wie komt er over de vloer? Enkele artiesten, organisatoren en jazzkenners moeten aan de micro van Scorpio geloven. 

Het volledige programma, meer info en tickets vind je op www.leuvenjazz.be