Jouw Brusselse to-dolijst

voor nachtraven

Amber

Haal je agenda maar boven

De komende weken staan er weer een heleboel vette feestjes, geweldige concerten en andere evenementen gepland in Brussel. BILL-reporter Amber haalde balpen en agenda boven en begon als een gek aan te kruisen. Haar favorieten: 

Nacht in het museum

Wat? Nocturnes van de Brusselse Musea

Droom jij er net als ik van om ’s nachts eens Night at the Museum-gewijs in een museum rond te dolen? Dit is je kans. Elke donderdagavond openen andere Brusselse musea de deuren. Op mijn to do-lijst staan alvast het recent geopende MIMA – Millennium Iconoclast Museum of Art en het Museum voor Natuurwetenschappen

Waar en Wanneer? Van 15 september tot 8 december, de lijst met deelnemende musea check je hier.

Paleis wordt danstempel

Wat? Bozar Electronic Arts Festival

Een weekend lang weerklinken er geen klassieke concerto’s door de gangen van het Paleis voor Schone Kunsten, maar wordt BOZAR omgetoverd tot een elektronische danstempel. Met een line-up van muzikanten en producers, gaande van experimentele projecten tot high profile-artiesten, belooft de vijfde editie van BEAF een topper te worden. Dit alles te midden van audiovisuele kunstinstallaties en performances.

Waar en wanneer? 22 tot 24 september, Paleis voor Schone Kunsten

Hoera! Terug naar de les

Wat? Brussel Brost

Het academiejaar feestelijk inzetten doen we traditiegetrouw op Brussel Brost. Gezellig bijkletsen met vrienden die je de afgelopen maanden hebt moeten missen in combinatie met optredens van onder andere BILL-reporter Anysa (die de boel mag openen), BILL Award-winnaar Woodie Smalls en Stikstof. Wie nadien nog wil verder feesten is er net zoals vorig jaar een afterparty in Fuse.

Waar en wanneer? 29 september, Akenkaai 1. Alle info vind je hier.

Trippen

Wat? High Frequencies & Funkadelic Trip

Afgelopen zomer maakte ik mijn eerste soloreis naar Lost Theory Festival. Terwijl mijn lichaam nog nazindert, sloeg mijn hart een tel over toen ik ontdekte dat er binnenkort een psytrance-feestje in Brussel is. Can’t wait!

Waar en wanneer? 30 september, Bazaar. Alle info vind je hier. Kom hier alvast in de mood:

Holy F*ck

Wat? Holy F*ck in VK

Holy F*ck valt het best te omschrijven als een experimentele rockband. Kenmerkend aan hun sound is dat ze drums en bassen combineren met elektronische invloeden gecreëerd door bijvoorbeeld speelgoedkeyboards in plaats van laptops. Met hun nieuwe album Congrats komen ze naar VK.

Waar en wanneer? 12 oktober, VK

Muziekmarathon

Wat? Brussels Electronic Marathon

Hoewel er nog niet veel info over dit nieuwe evenement gekend is, beloven ze alvast veel goeds: live performances, dj-sets en workshops verspreid over meer dan 14 locaties van de Beursschouwburg en Bonnefooi tot de Fuse.

Waar en wanneer? 14 oktober, diverse locaties in Brussel

Beatboxen in AB

Wat? Dub FX in AB

Al máánden staat dit concert in de AB in grote rode letters aangeduid in mijn agenda. Begonnen als straatartiest, nu miljoenen views op Youtube en daarnaast optredens op festivals als Coachella en Glastonbury. Deze Australische beatboxer brengt een heerlijke mix van hiphop, reggae, dubstep en drum-‘n-bass.

Waar en wanneer? 22 oktober in AB.

Drum, bass en verjaardagscake

Wat? Drum Room | 3rd Anniversary (XL edition)

Op 10 november viert Drum Room zijn derde verjaardag met een knaller van een feestje in de Bodega. Ik zie jullie daar, mijn mede-drum-‘n-bassliefhebbers!

Waar en wanneer? 10 november, Bodega

Postpunk in Botanique

Wat? Preoccupations in Botanique

Misschien doet Preoccupations niet meteen een belletje rinkelen. Dat komt omdat deze post-punkgroep vroeger Viet Cong heette. Afgelopen zomer was hun nummer Continental Shelf quasi dagelijks te horen als jingle in het programma Met Vier in Bed. Naast deze oorwurm maakten ze nog heel wat andere topmuziek. Google ze alvast even of laat je verrassen in Botanique

Waar en wanneer? 12 november, Botanique