Jouw Leuvense to-dolijst

Nooit meer FOMO

Shauni

To do's in Leuven

Op kot in Leuven? Kruis deze data nu aan in je agenda:

Leuvense The Herfsts stelt album voor 

Wat? The Herfsts | albumvoorstelling 

Morgen stelt één van de fijnste cafés van Leuven, Café Commerce, zijn deuren weer open voor een albumvoorstelling. Het zevenkoppige The Herfsts komt er zijn gloednieuwe debuutplaat Gran Cavallo voorstellen. Verwacht je een hoop eclectische indiesongs, een mix van feest en melancholie en heren die het kot komen afbreken. 

Waar en wanneer? Café Commerce, 29 september

Groot feest op het Ladeuzeplein

Wat? Studentenwelkom

De Leuvense studenten krijgen een heus feest om het nieuwe academiejaar mee in te zetten. Hoog bezoek komt niet enkel van mister Stella, maar vooral van Rewind Productions, Billie, BILL Award-winnaar Woodie Smalls en Compact Disk Dummies. Én we mogen zeker zijn dat deze laatste het plein in vuur zal zetten. De Studentenwelkom is ook dé plek om goodiebags te scoren of je eigen getekend portret te scoren bij een van de BILL-tekenaars. 

Waar en wanneer? Ladeuzeplein, 5 oktober

Ready voor een Nightshift? 

Wat? Galaxie’s Nightshift 

31 oktober is een nacht om naar uit te kijken, want de heren van Discobar Galaxie houden weer een Nightshift. De galaxies worden vergezeld door nachtraven Discobaar A MoederMensch, erger je niet! en DJ El Péle. Verder staat er nog een dozijn vinylplaten op het programma die ze all night long zullen gebruiken. Dat wordt dansen, dansen, dansen!

Waar en wanneer? Het Depot, 31 oktober

 

Tangram Records birthday bash 

Wat? 4 YEARS TNGRM

Het Leuvense label Tangram Records bestaat vier jaar en dat vieren ze met een groot feest. Tangram Records is ontstaan in 2012 en heeft knallers als Moodprint, Up High Collective, YellowStraps en La Motel onder zin vleugels. Voor hun vierjarig bestaan zet het label een avond vol electronica, jazz, hiphop en simpelweg knallende beats op het programma. Naast een dj-set van Moodprint en Up High Collective mag je ook een liveshow verwachten van Yussef Kamaal, het project van de Londense topproducer Henry Wu.

Waar en wanneer? Het Depot, 29 oktober

Feest voor kunstliefhebbers

Wat? Playground 

In november is het feest voor kunstliefhebbers. Kunstenfestival Playground met een mix van performances en hedendaagse kunst strijkt neer in M. Dit jaar kunnen we tijdens het vierdaagse festival van M - Museum en Kunstencentrum STUK het werk van Anna Barham, Benjamin Verdonck, Liz Santoro en meer bewonderen.

Waar en wanneer?  M - Museum en Kunstencentrum STUK, van 17 november t.e.m. 20 november

Experimentele jazz in STUK

Wat? Black Flower 

Black Flower is geen gewone en dat bewijzen ze meteen met het album Artifacts. Op de fonkelnieuwe plaat laat de band zich leiden door zijn fascinatie voor oude en hedendaagse culturen. Noem het resultaat experimenteel, origineel of simpelweg jazz met oosterse invloeden. 

Waar en wanneer? Kunstencentrum STUK, 22 november