Laat de pianist in jou naar boven komen

Piano Day(s) in Hasselt

Christian Rizzo - Bram De Looze - Julien Libeer - ...

Jana
  • CC Hasselt
  • 29 maa tot 02 apr 2017
Google maps
location

Eind deze maand is Hasselt the place to be voor iedereen die van pianomuziek houdt. Tot zondag 2 april gaat daar het festival Piano Day(s) door. Heb je nog geen feeling met dit instrument? Geen probleem! De Piano Day(s) zijn het ideale moment om uit je comfortzone te komen en iets nieuws te ontdekken. Wij lijsten alvast drie toppers voor je op:

Twee dansers en een standbeeld

Wanneer? Vrijdag 31 maart

Voor ieder wat wils, ook  de dancing queens onder ons. Choreograaf Christian Rizzo brengt met dansvoorstelling Ad Noctum een eerbetoon aan "het donker" en aan de nocturnes van Chopin en Satie. Voor deze prachtige voorstelling strikte hij de performers Julie Guibert en Kerem Gelebek, die het podium delen met een enorm sculptuur. Die laatste stuurt licht, geluid en beeld over het podium. 

Meer info vind je hier.

Drie piano’s, 1 artiest

Wanneer? Zondag 2 april

Niet alle piano’s zijn hetzelfde en dat bewijst de jonge Belgische pianist en componist Bram De Looze. In Piano é Forte voert de pianist drie replica’s van historische fortepiano’s aan. Tijdens de voorstelling toont het jazztalent zijn improvisatietalent en laat hij de verschillende fortepiano’s tot hun recht komen. 

Meer info vind je hier.

Een beetje nachtmuziek 

Wanneer? Zondag 2 april

De jonge pianist Julien Libeer barst van het talent. Als je een streepje klassieke muziek wilt, is dit the best a man can get. Samen met Oxalys brengt de Belgische pianist de überklassieker Eine Kleine Nachtmusik met een moderne toets. Dat is niet alles. Ook de Pianosonate nr. 30 van Beethoven en een miniatuur van het 27ste pianoconcert van Mozart staan nog op het programma. 

Meer info vind je hier.