Kom leren van muzikale meesters op de Poppunt Sessions

Trix // Het Depot // Muziekodroom // AB

Valgeir Sigurðsson - Thurston Moore - Coely - ...

Pieter

Poppunt Sessions 2017

Google maps
location

Tussen 16 en 29 november schiet Poppunt vier knallers van Poppunt Sessions op je af. Onder het motto Music InsideOut verklappen de grootste muzikale genieën - de producer van Björk! Coely! LeFtO! - hun artistieke geheimen. 

Poppunt bundelde de krachten met Muziekodroom, de Ancienne Belgique, Muziekcentrum Trix en Het Depot, om samen vier inspirerende sessies te lanceren. Tijdens de ontmoetingen in Hasselt, Brussel, Leuven en Antwerpen delen een aantal grote binnen- en buitenlandse namen hun knowhow over muziek maken en alles wat daar vandaag de dag bij komt kijken.

Donderdag 16 november @ Muziekodroom Hasselt

Gitaargod Thurston Moore richtte ooit Sonic Youth op, speelt bijna 40 jaar later nog steeds de festivals plat en cureert tussendoor ook nog het Kortrijkse Sonic City-festival. In de Muziekodroom vertelt hij waar hij de inspiratie blijft halen. Laten ook in hun kaarten kijken op donderdag 16 november: de Luikse punk kids van Cocaine Piss, Hypertension Records-oprichter Ralf Leesen, en de eigenzinnige boekers van Live Fast Die Young.

Donderdag 23 november @ AB Brussel

Blogger en manager Jarri Van der Haegen (Disco Naïveté) en Charlotte Adigéry (WWWater) komen hun verhaal vertellen én brengen schoon volk mee. Ed Horrox (van het legendarische Britse indielabel 4AD) deelt zijn inzichten in de muziekindustrie. Kunstenares en zangeres Hannah Diamond van het Britse collectief PC Music verklapt hoe ze haar imago tot in de puntjes polijst, en ook Amenra’s Colin H. Van Eeckhout vertelt hoe hij zijn zaakjes voor elkaar krijgt.

Zaterdag 25 november @ Trix Antwerpen (XL)

Drumlegende John Stanier deelt z’n tips & tricks, de IJslandse klankarchtitect Valgeir Sigurðsson — referenties: Björk, Feist, Damon Albarn — legt uit hoe je een eigen sound creëert, en Bob Van Heur van het vooruitstrevende Utrechtse festival Le Guess Who? geeft inzicht in z’n programmatieproces. Radio-icoon Ayco Duyster geeft een lesje in vastberadenheid, en Illuminine zorgt voor neo-klassieke soundscapes bij dat alles.

De sessie in Trix is een XL-sessie: check hier het volledige (bijzonder uitgebreide) programma. 

Woensdag 29 november, Het Depot Leuven

Rapper en producer Oddisee, dj LeFtO en de bezielers van het Berlijnse Jakarta Records werpen een blik op hiphop anno 2017. Besties Coely en DVTCH NORRIS doen samen met hun label/management Beatville hun parcours uit de doeken, en de West-Vlaamse hiphopper/poëet Brihang zal er ook zijn. 

 

Ticketje kopen? Dat kost je dan € 10 in voorverkoop en € 13 aan de kassa.