Leuven Meets Kamutamba

Afrikaans hoogfeest voor het goede doel

Kamutamba

Shauni

Leuven Meets Kamutamba

Google maps
location

Op 11 juni worden Het Depot en het Martelarenplein in Leuven voor één dag ondergedompeld in een stukje Afrika. Leuven Meets Kamutamba, een rasecht Afrikaans evenement voor het goede doel, strijkt voor een tweede keer neer in de stad. 

Verwacht je tijdens Leuven Meets Kamutamba aan een zomerse topnamiddag op het Martelarenplein vol miniconcertjes, animatie en lekkernijen vers van de barbeque. ’s Avonds barst het feest helemaal los in de concertzaal van Het Depot met de kleppers Berry Quincy, Gunther D, Dj Bobby Ewing en Jumping Jackass die de plaatjes komen verzorgen. 

Martelarenplein kleurt Afrika 

Op één van de meest bruisende pleinen van Leuven, het Martelarenplein, staat er iets te gebeuren. Niet enkel ’s avonds, maar ook in de namiddag kan je genieten van wat fijne Leuvense muzikaliteit. Er vinden miniconcertjes plaats van onder andere Rockvonk’s publiekslieveling EME, de Nederlandstalige popband Frimout, de Afrikaanse schoonheid Billie Kawende en Five Days-lid Pieter Schrevens

Vanaf 17 uur is het steevast smullen van lekkernijen vers van de barbecue. In het verschiet: geen ouderwetse barbecue, maar topstukjes gecreëerd door topchefs, waaronder Koen Tossyn

© Lisanne Valgaerts 

Feest, feest en nog eens feest

Daarna is het tijd om die dansschoentjes aan te trekken en af te zakken naar Het Depot. We starten de avond meteen goed met de Leuvense mannen van Berry Quincy die naast een steengoede livereputatie garant staan voor een mix van rock, pop, soul en blues. Je kan gedurende de avond ook nog meebrullen met Jumoing Jackass & Guests

Het feest barst helemaal los wanneer DJ Bobby Ewing en Mensch, erger je niet aan de knoppen beginnen te draaien. Ook Studio Brussel’s meest rijkgeschakeerde dj Gunther D is van de partij en brengt enkele botsautoplaatjes mee. Laat die liters Stella maar vloeien. 

© Lisanne Valgaerts 

Kamutamba Guesthouse in Zambia 

Komen is de boodschap, want een hoogfeest zal het zeker zijn. Bovendien gaan alle opbrengsten integraal naar het Kamutamba Guesthouse in Zambia.

Het guesthouse genereert inkomsten voor het St. Theresa’s Mission Hospital en bevindt zich ook deels in een oude vleugel van het ziekenhuis. In 2012 besliste de Zambiaanse overheid om de zorg voor patiënten gratis te maken, maar dat was buiten de dagelijkse werking, waaronder het onderhoud van de gebouwen, voedselvoorziening, beddengoed, muskietennetten en belangrijke medicatie, gerekend. 

Het guesthouse met veertien kamers, een restaurant en conferentieruimte biedt de oplossing. Het ziekenhuis is hierdoor minder afhankelijk van de overheid en kan zo een minimum aan kwaliteitszorg voor de veelal arme patiënten bieden. 


Leuven Meets Kamutamba. Vanaf 15 uur op het Martelarenplein, vanaf 19 uur in Het Depot.
Info & tickets: www.kamutamba.com