Lokale Helden: ook in jouw dorp

Lokale Helden

Poppunt

Julie

Foto’s voor Lokale Helden: ook in jouw dorp

De leden van Bed Rugs hadden de muziekmicrobe al jong te pakken.

  • 30 apr 2015

Op donderdag 30 april geeft Lokale Helden het startschot voor zijn eerste editie. Op die dag slaat Poppunt de handen in elkaar om lokaal talent in de kijker te zetten. Je moet niet perse afreizen naar de grote steden, ook in jouw gemeente of stad, kruipt (nog) onbekend talent het podium op.

Poppunt neemt dit jaar het initiatief om tijdens de Week van de Amateurkunsten dit project op poten te zetten. Lokale Helden strekt zich uit over heel Vlaanderen en Brussel. Ons land barst immers van talent: zelfs in het kleinste boerengat zit in een duister repetitiekkot een talentvol muziekgroepje verscholen.

Lokale Helden geeft die bands nu ook een kans om in de spotlight te staan. Poppunt voorziet de nodige ondersteuning en advies aan de gemeentes die deze muzikale dag een kans geven. Voor de rest vult iedere deelnemende gemeente de dag zelf in. Iedereen kon zich inschrijven, geen beperking op leeftijd, genre of bezetting. Zolang je maar veel goesting hebt om er mee naar buiten te komen!

Limburg boven

Ter voorbereiding, zetten wij de sympathiekse provincie van het land al even op de kaart. Een kort overzichtje. In Bocholt zet JC De Kouter het festival op poten. In Maaseik is het in muziekcafé de Sjruur te doen. Herk-de-Stad biedt een podium aan in Jeugdhuis XL. Overpelt doet dan weer een garagatour doorheen het dorp. Stippel zelf je muzikale route uit of of zoek uit wat er in jouw gemeente op de planning staat. Check zeker de website voor de laatste updates!

P.S.: De volgende dag genieten we van een vrij dagje (lang leve, 1 mei): geen reden dus om thuis te blijven!