Maak kennis met Vaginas What Else? op de plee

#ToiletTalk

Noor

In de reeks #ToiletTalk dringt BILL binnen in de ziel én in het toilet van jonge kunstenaars. Deze keer betaalden we de wc-madame voor een kennismaking vanop de pot met de dames van Vaginas What Else?

Hoe zijn jullie voor het eerst in aanraking gekomen met muziek?

Charlotte: “Dat liep eigenlijk heel natuurlijk. We hadden gemeenschappelijke vrienden die in bands zitten en we gingen vaak naar hen kijken. Zelf speelden we toen nog niet. We zijn echt gestart vanaf nul.”

Tine: “Charlotte heeft mij gevraagd om een band op te starten, daarna is Celine er ook bij gekomen. We hebben toen elk een instrument gekozen dat we gingen leren."

Celine: “Het maakte niet zoveel uit, zolang er maar een band kwam.”

Kenden jullie elkaar al langer?

Charlotte: “Tine en Celine zijn de liefjes van goede vrienden van mij. Ik leerde hen dus kennen via die vrienden, maar we voelden direct dat er een gelijkaardige mentaliteit was. Moest ik hen niet ontmoet hebben, zou ik waarschijnlijk niet zijn doorgegaan met het plan om een band te starten.”

Tine: “Cha heeft ons gecast.”

Celine: “Het is heel cool dat het enthousiasme er was, ook al konden we er nog niets van. We hebben dat gewoon gedaan.”

Charlotte: “Het was zeker een verrassing om te merken dat iedereen er echt voor ging.”

Tine: “In het begin was de reactie van onze omgeving dan ook vooral ongeloof. Ze namen het niet serieus.”

Tine: “Maar wie wordt er nu geïnterviewd op een zondagochtend? (lacht)." 

Hoe valt het mee om als vrouwenband de muziekindustrie te trotseren? 

Charlotte: “In het begin werden we vooral geboekt door mensen in onze vriendenkring die zelf bands hadden. We hadden het geluk dat we al een paar connecties hadden.”

Celine: “Wij zijn begonnen in november 2016 en in december van datzelfde jaar is Girls Go Boom begonnen. Daar hebben we ook geluk mee gehad. Er beweegt wel wat in dat wereldje, female empowerment is een heel actueel gegeven. We zaten dus qua timing toevallig heel goed.”

Tine: “We zijn dus heel goed ontvangen hé. We worden heel wat geboekt, daar zijn we super blij om.”

Charlotte: “Wanneer we geboekt worden en nieuwe kansen krijgen zijn we inderdaad heel enthousiast. Precies drie kleine meisjes die een lolly krijgen.”

Tine: “We maken elkaar ook enthousiast. We zeggen vaak tegen elkaar dat we goed bezig zijn.”

Celine: “Applaus voor onszelf (lacht)!"

World domination met een je-m’en-fous-vibe

Naar wie kijken jullie op?

Charlotte: “Ik ben daar een beetje bang van. Door teveel naar iemand op te kijken, riskeer je je eigenheid te verliezen.”

Tine: “We worden wel veel vergeleken met The Shaggs. Dat ligt een beetje aan de onbeholpenheid  denk ik. Mensen die niets met muziek doen die plots een band starten en daar uiteindelijk toch in slagen.”

Charlotte: “Het verschil is dat wij het heel graag doen. Zij moesten echt muziek maken.”

Zien jullie een evolutie in jullie muziek?

Tine: “Niet per se in de muziek zelf. We hebben wel al veel shows gespeeld ondertussen en er komen er nog veel aan.  We worden al geïnterviewd en krijgen zelfs de kans om op te treden in een campagne van BILL. Qua evolutie kan dat wel tellen.”

Celine: “We kunnen ook al beter werken met ons materiaal. Toen we ons mengpaneel net hadden, wisten we eigenlijk niet hoe het werkte. Tegenwoordig kunnen we echt ons plan trekken.”

Charlotte: “Ja, vroeger moesten we altijd een hulptelefoontje doen.” 

Celine: “Iedereen zegt ons ook dat we beter op elkaar ingespeeld zijn. Vroeger moest ik echt tellen om te weten wanneer ik moest invallen. Nu gaat dan vanzelf.”

Zijn er elementen die vaak terugkeren?

Tine: “Inhoudelijk wel, er is een je m’en fous-vibe.”

Charlotte: “Niets te serieus nemen. Alles kan zolang je er niemand mee kwetst. Daarnaast zijn we ook enorm voor meisjes die andere meisjes inspireren.”

Tine: “We zijn gewoon voor iedereen. Iedereen is oké.”

Charlotte: “Doe gewoon waar je jezelf goed bij voelt en waar je zin in hebt. Dat is onze filosofie.”

Hoe zien jullie de toekomst?

Celine: “World domination.”

Charlotte: “We gaan zeker opnemen. Dat is niet enkel om iets tastbaar te hebben, ik denk dat het gewoon belangrijk is dat we dingen opnemen. Er zijn vaak mensen die vragen naar opgenomen muziek en dan moeten we telkens zeggen dat we nog niets hebben. Het is eigenlijk ook best grappig dat zoveel mensen ons boeken. Ze weten eigenlijk niet wat ze in huis halen. Daarnaast komen er ook video’s aan en heel wat optredens.”

Celine: “Een festival organiseren zou ook heel cool zijn. “VAGINAFEST!"”

Je kan Vaginas What Else volgen op FACEBOOK & INSTAGRAM.