Meet The Band: Lunar Rays

Lunar Rays

Lucas

Van tijd tot tijd veruimt BILL zijn muzikale horizonten en gaat het op zoek naar nieuwe beloftevolle groepen. Lunar Rays is een vijfkoppige groep uit het Lierse die hun muziek omschrijven als "Indie pop folk whatever". 

Nieuw is natuurlijk maar hoe je het bekijkt. Al sinds 2010 timmert de band aan de weg naar succes. Met een tussenstop in onder andere Zweden kan je moeilijk beweren dat ze de dertiende Vlaamse band in een dozijn zijn. Dat bewijst ook hun finaleplaats voor Frappantpop in Trix op 30 november. Ook hun gloednieuwe EP Lunar Rays bewijst dat er niet over een nacht ijs is gegaan.

Lunar Rays EP

De eerste EP is maar vier nummers lang, maar geeft een goed beeld over waar Lunar Rays naartoe wil. Zanger Joey Brocken heeft een stem die je moeilijk los laat. Gooi daar wat oestrogeen in de gedaante van Dorien Bervoets bij en je krijgt het prachtige nummer Alarms dat teert op samenzang, mistroostige gitaren en een dreigende echo op de achtergrond. 

Waar Alarms de eenvoud omarmt, daar flirt Dust met de folk. Een nummer dat ons sterk doet denken aan Angus & Julia Stone. Clouds springt er echter nog het meeste uit. Een nummer waarbij de band pas volledig tot zijn recht komt. Jammer dat er maar vier nummers te vinden zijn op de EP, want wat je te horen krijgt smaakt zeker naar meer.

Wist je dat...

zanger Joey Brocken tegenwoordig te bewonderen is op tv-zender VIER? Elke donderdag strijdt Joey voor de titel van De beste singer-songwriter van Vlaanderen. Naast Lunar Rays zingt Joey ook de backing vocals bij Hooverphonic.

bassist Vincent Lembregts een alter ego heeft? Als hij niet bij Lunar Rays speelt kruipt hij in de rol van de vuilgebekte rapper MC San Francisco van The NBA Nuggets. Deze rappers komen uit Bevel en mochten in het programma De neus van Pinokkio hun strijd om de Bevelse onafhankelijkheid verdedigen. 

De Lunar Rays EP is gratis te downloaden via deze link.