Meezingen met Maria

Santana - Blondie - Raymond van het Groenenwoud - Beyoncé

Inge

15 augustus, dat wil zeggen dat het nieuwe schooljaar akelig dichtbij komt. Maar geen paniek, een feestje kan het allemaal nog even uitstellen. Woon je in het Antwerpse, dan eer je je eigen mama, de rest van Vlaanderen eert de moeder der moeders: Maria. Tijd voor een gepaste soundtrack. Music, maestro.

Santana - Maria Maria

De Maria die de Mexicaanse Carlos Santana bezingt, is allicht niet zo'n heilig boontje als de Bijbelfiguur. Maar wél een classic. De zomerse vibe die aan deze ode kleeft, laat die vakantie bovendien nog wat langer duren.

 

Blondie - Maria

Een golden oldie die hoog blijft scoren op de meezingschaal. Debbie Harry en co bezongen ook al het lot van Denis, en voegden met Maria nog een naam aan de lijst. De Maria's op deze wereld zijn niet gewoontjes, want ook hier blijkt het weer een coole chick te zijn.

 

Raymond van het Groenewoud - Maria, Maria, ik hou van jou

Ook in de Nederlandstalige popmuziek liep er een bijzondere Maria rond. Raymond van het Groenenwoud stond graag uren in de kou voor een streepje aandacht. Ondertussen heeft de zanger compagnie en scandeert Vlaanderen collectief mee op de tonen van Maria, Maria, ik hou van jou.

 

Beyoncé - Ave Maria

Ook Queen Bey heeft een woordje te zingen over Maria. In Ave Maria laat ze haar mooiste stemgeluid horen. Qua lyrics vermoeden wij dat dit nummer nog het meest beïnvloed werd door spiritualiteit en de Enige Echte Maria.