Moshpit in een jazzkelder

Les Nuits dag 1: BADBADNOTGOOD

Nathalie

Video’s voor Moshpit in een jazzkelder

Tyler, The Creator x BADBADNOTGOOD - Fish

Het festival Les Nuits Bota is een goudmijn voor muzikale ontdekkingen. BILL kampeert 2 weken in Brussel om geen noot of kniezwengel te missen. BADBADNOTGOOD gaf maandag het startschot met geflipte jazz en pompende beats.

BADBADNOTGOOD is jazz met een hoek af van een piepjong trio uit Toronto. Bassist Chester is Kanye-met-acne in het diepst van zijn gedachten. Tyler The Creator tweette hun jazzy hiphop covers viraalgewijs richting stardom. Sindsdien zijn ze de lievelingen van de Odd Future crew en tourden ze als backing band met Frank Ocean

Meer makeovers dan Rihanna 

Ook Lefto (de Belgische godfather van de hiphop) is fan en nodigt de band deze zomer uit op Dour. De jongens gaan na deze test op Les Nuits alvast met een goed rapport naar huis. Met een energieke set zwepen ze de volle zaal op tot uitzinnige hoogtepunten. De conservatoriumstudenten zijn virtuoze omnivoren dus de songs switchen vaker van stijl dan Rihanna in een kalenderjaar. 

Ter verduidelijking dissecteren we het BADBADNOTGOOD recept in 4 stappen:

1. Intro: De hypnothiserende donkere bassrif (is dat Nirvana?) zet ons al meteen op het verkeerde been. 
2. Refrein: Aha! moment als de bombastische strijkers van Kanye’s Flashing Lights binnen marcheren. 
3. Midden: Even virtuoos wezen tijdens een lang uitgesponnen jamsessie.
4. Finale: De zaal ontploft terwijl drummer Alexander roffelt en ranselt alsof zijn leven ervan af hangt. 

BILL barometer in de zaal

De experimentele jazz van BADBADNOTGOOD is geen spek voor ieders bek. Het trio weet wél hoe je een publiek entertaint: joepie, we mogen handjes klappen! Tijdens een compleet geschifte cover van TNGHT menen we door het rookgordijn zelfs een moshpit te ontwaren. Zo werd het een beetje Pukkelpop op maandagavond.

Het blijven jazz nerds dus uiterst beleefd danken ze het publiek duizendmaal. Lefto stond links van ons (pun not intended) en zag dat het GOODGOODNOTBAD was. 

Ik wil ook gaan kijken!

- vrijdag 18 juli op Gent Jazz
- zaterdag 19 juli op Dour