Motives for Jazz

Meer dan 50 concerten in het teken van jazz

TaxiWars - Eef Van Acker Quartet - Tuur Florizoone Trio & Claron McFadden - ...

Evy Collard

TaxiWars brengt een moderne versie van Jazz.

  • CC Hasselt
  • 06 sep tot 28 nov 2015
Google maps
location

Motives for Jazz is een samenwerking tussen verschillende Limburgse, culturele instellingen. Elk jaar staan er meer dan vijftig concerten op het programma. Deze gaan van traditionele tot hedendaagse jazz en van jong talent tot oude rotten in het vak.

Ook de komende maanden kan je op dertien plaatsen in Limburg terecht voor jazz-concerten. Wij bekeken het programma en pikten er enkele pareltjes uit.

TaxiWars

dEUS-frontman Tom Barman en jazzmuzikant Robin Verheyen startten samen een project op. Wat ontstond was een jazzfenomeen van formaat. TaxiWars is geen typische jazz, maar wel een leuke, moderne variatie.

11 September, Cultuurcentrum, Hasselt

Eef Van Acker Quartet

Eef Van Acker studeerde klarinet en jazz-zang aan het muziekconservatorium van Gent en is daarnaast pianiste, dirigente, saxofoniste en tromboniste. Ze is een veelgevraagde backing vocal en werkte samen met topdirigenten als Dirk Brossé. Nu werkt ze samen met drie topmuzikanten: Bram Weijters, Janos Bruneel en Jelle Van Giel. Zeker de moeite om eens aan het werk te zien.

20 september, CC Muze, Heusden-Zolder

Tuur Florizoone Trio + Claron McFadden

Wanneer één van de beste Belgische jazztrio’s samenwerkt met een grote stem uit de operawereld kan je maar beter opletten. Wat ze gemeen hebben is een ongelooflijk improvisatietalent en donker gevoel. Ze creëerden een muziekvoorstelling die gebaseerd is op kleine en grote geheimen. Een intense voorstelling over leven, liefde en de dood.

9 oktober, C-mine, Genk

Bekijk hier het volledige programma.