Muziekodroom wordt 20 en viert met 20//18 Slides, Invites & Plays

20//18

Hasselt

Shauni Lowet

De Limburgse concertzaal Muziekodroom blaast dit jaar 20 kaarsjes uit en viert  feest met drie avonden in het teken van de Hasseltse en Limburgse muzikant. Voor de gelegenheid pakken ze uit met 20//18 Slides, 20//18 Invites en dopen ze het gekende Play Festival om tot 20//18 Plays!

Al twintig jaar het huis voor pop en rock bij uitstek 

Die Nerven, Spinvis, Steak Number Eight, De Jeugd van Tegenwoordig en Dez Mona. Muziekodroom schreef ze allemaal op zijn palmares. Evenmin als MOD Loud, Modklub, Play Festival en Whatever!. Het Limburgse muzikale huis draagt muziekeducatie en een waaier aan concerten al jaren lang hoog in het vaandel. 

In Muziekodroom is er ook al jaren lang oog voor jonge, talentvolle muzikanten. Zo staan concerten van vernieuwende bands centraal, bevindt PXL Music zich in de gebouwen van MOD en vielen onder andere The Sore Losers, Polaroid Fiction, Astronaute, Piquet en Kasablanka onder de noemer artist in residence. 

 

MOD viert feest met 20//18 

20//18 Slides 

Zijn de Limburgers een muzikaal volk? Kunnen wij ze als dusdanig onderscheiden van de rest van de wereldbevolking? En wat is de bijdrage van de provincie aan de internationale muziekgeschiedenis? Belpop Bonanza-wederhelft Jan Delvaux dook speciaal voor dit jubileum de archieven in en vertelt tijdens de voorstelling De Zwartste Provincie een avond lang over muzikaal Limburg.

Afspraak op woensdag 26 september in De Nieuwe Zaal. 

20//18 Invites

Voor 20//18 Invites selecteert de 2000-generatie van Stijn Meuris, Mario Goossens, Micha Volders, Buscemi en De Held muzikanten of projecten die eenmalig getoon worden. 

Afspraak op 5 oktober in de Hasseltse binnenstad. 

20//18 Plays

Be ready voor een avond vol indie, pop en hiphop. Tijdens 20//18 Plays betreden heel wat jonge acts met nieuw werk onder de arm de vier zalen van MOD. Muziekodroom en jonge wolven Fornet, Teen Creeps en Whisperong Sons wisten dan ook een glamoureuze affiche samen te stellen. Onder andere Warhola, Dvtch Norris, Sylvie Kreusch, Faisal, Ila, Bed Rugs, Condor Gruppe, dirk., MDC III en It It Anita tekenen present en zorgen voor een stevige birthday party

Afspraak op zaterdag 6 oktober. 

 
Tickets en meer info vind je hier.