Muzikaal tijdreizen met Het Lom Gods

Albumrelease Het Lom Gods

Fail To Regret, Wartaal, Low Land Home, Van Pelt, Forest Mountain e.a.

Eline
  • JOC Lommel
  • 10 jun 2017
Google maps
location

Veertien veelzijdige Lommelse bands op één album, dat is Het Lom Gods. Met het project vereeuwigt BILL-reporter Dimfy lokaal talent. Het resultaat daarvan is een melodieuze tijdreis door de Lommelse muziekgeschiedenis. Op 10 juni ontdek je voor het eerst hoe dat klinkt tijdens de releaseavond.

Het Lom Gods is een compilatie van veertien nummers van verschillende artiesten. Zowel stevige metal, Nederlandstalige pop als alles daartussenin krijgt een plekje op het album. Genres zijn niet zozeer van belang, een kijkje in de Lommelse muzikale kweekvijver staat centraal.

De meeste bands hebben hun strepen al verdiend, sommige bestaan inmiddels zelfs niet meer of in een andere bezetting. “Andere artiesten, zoals Fail To Regret, krijgen dankzij het project voor het eerst de kans om de studio in te duiken”, zegt Dimfy.

Zelf is ze erg enthousiast over Wartaal. “Pas in 2017 brachten zij een eerste EP uit. Hun intieme en gevoelige Nederlandstalige muziek zorgt voor heel wat kippenvelmomentjes.” Ook Low Land Home is het beluisteren waard. Zij spelen in een kleinere bezetting op de release van Het Lom Gods. Wie je daar nog aan het werk ziet, zijn Van Pelt en Forest Mountain.

Meer info over de albumrelease vind je hier.