Muzikale herfst van start met Play Festival

Play Festival

Billie - Whiz - The Germans - Warhola - Eefje de Visser - ...

Inge
  • Muziekodroom
  • 03 okt 2015
Google maps
location

Wanneer het land weer wordt bedekt in een herfstig bladerdek, dan weet je: it's playtime! Zoals de traditie het voorschrijft opent de Muziekodroom deuren en ramen voor Play Festival

Play Festival gaat er prat op om een affiche voor te schotelen die bulkt van jonge artiesten. In de coulissen van het grote succes, krijgen wij al een voorproefje van Grote Namen in wording. Wat wij alvast weten van het schoon volk dat op 3 oktober in Hasselt aantreedt:

Billie: verlegen podiumbeest

De zangeres - met roots in Blankenberge, ondersteunt Netsky vocaal live - verklapte ons dat ze op het podium helemaal los kan gaan, maar dat ze niet altijd haar keel opentrekt. "Mijn persoonlijke contradictie is dat ik mij op het podium thuis voel, maar mensen verwachten dan ook diezelfde Billie aan te treffen in de kleedkamer. En dat is niet altijd het geval, on stage kan ik mijn onzekerheid goed camoufleren."

Whiz: bezettingen in verhuismodus

De mannen van Whiz zijn geen onbekenden op de grond van de Muziekodroom. Frontzanger Siegfried Smeets bezette ooit het uitstekende Roadburg samen met Thibault Vaninbroukx. Beide muzikanten zijn ook weer verbonden aan zijproject The Galacticos dat qua humor alvast in onze bovenste schuif ligt. Maar heden worden ze dus aangesproken met Whiz. Synoniem voor midtempo rock en straffe lyrics.

The Germans: originele namen

Een beetje noisy, beetje rock. Of "de gevaarlijkste rockgroep van België". The Germans lieten in februari Are Animals Different op ons los. Hun voorgangers zijn ook het vermelden waard - al was het maar voor de letterkundige, creatieve vondsten. Wij onthouden jullie alvast niet: Mother Sings In Front Of The House (2013), Grote Meneren/Straffe Madammen (2009) en Elf Shot Lame Witch (2008).

Verder nog buitenlands talent op het podium zoals Cid Rim, The Deaf en Rats on Rafts. Het Play Festival vindt plaats op zaterdag 3 oktober vanaf 17u30 in de Muziekodroom, Hasselt. Claim je gratis (!) ticket hier.