New Is Always Better

AB // Botanique // Vooruit // Vorst Nationaal

Dylan

De festivalzomer is voorbij en het herfstweer begint er stilletjes aan te komen. Maar niet getreurd, want dit kan maar één ding betekenen: een hele hoop nieuwe releases! Ontdek hier de platen en de concerten waar wij warm van worden.

Alt J - This Is All Yours

alt j

This Is All Yours vertellen de heren van Alt J ons en wij bedanken hen met onze mond vol tanden. Na hun schitterende debuut An Awesome Wave hebben we bij de eerste luisterbeurt erg hoge verwachtingen, maar die Britse studenten lossen ze met verve in. Ze bezorgen ons een mélange van hipster tunes en blokfluitgeluidjes, met als topper Hunger Of The PineMiley Cyrus sample incluis. 

>> Alt - J speelt op 3 februari in Vorst Nationaal. Tickets koop je hier.

Interpol - El Pintor

 iNTERPOL

Het anagram-album van Interpol verrast vriend en vijand. Niet omdat ze de albumnaam wat ongelukkig gekozen hebben, maar omdat het opnieuw een steengoede plaat is. Interpol houdt al 12 jaar een hoog niveau aan en blijft dat voortzetten met nummers als All The Rage Back Home, My Desire en Twice As Hard. De teleurstelling dat het niet liteporn geworden is blijft wel nazinderen.

>> Interpol speelt op 24 januari in Vorst Nationaal. Tickets koop je hier.

Hozier - Hozier

Hozier is meer dan Take Me To Church. Hij is een authentieke Ierse artiest die met zijn debuut stilletjesaan aftast wat zijn waarde als muzikant is. Die bescheidenheid van de beginnende artiest siert hem en zeker omdat ze in schril contrast staat met de kracht van het album. Laat Take Me To Church eventjes links liggen en luister naar In A WeekFrom Eden en Work Song om het zelf te ontdekken.

>> Hozier speelt op 25 januari in de AB. Koop tickets hier.

SBTRKT - Wonder Where We Land

sbtrkt

SBTRKT levert ons een album met vele samenwerkingen, met als meest prominente sidekick Sampha. Hij gaat verder in de lijn van zachte, chilled out beats van het eerste album, maar waagt zich op een wat experimenteler en meer dansbaar pad. Dat belooft voor zijn volgende live - optredens!

>> SBTRKT speelt op 17 november in Vooruit. Koop tickets hier.

Caribou - Our Love

Caribou

Na vier jaar wachten, kunnen we eindelijk een nieuwe plaat van Caribou in ontvangst nemen. De Canadese artiest werd vooral bekend door de single Odessa en door de backup van artiesten als Radiohead en Jamie xx. Met tracks als Can't Do Without You en Our Love kan je hem zeker niet aan je neus laten voorbijgaan.

>> Caribou speelt op 9 oktober in de Botanique. Het concert is uitverkocht.