Niet te missen in december

Drie to do's

Kortrijk

Eva

Ook tijdens de laatste maand van het jaar valt er in Kortrijk van alles te beleven. BILL vertelt je wat je zeker niet mag missen.

5 december: Girls in Hawaii

Het lijkt wel alsof deze Waalse indieband overal naam en faam heeft gemaakt, behalve in Vlaanderen. Dringend tijd voor verandering. Girls in Hawaii trekt door België met een intieme theatertournee en speciaal daarvoor herbekeken ze hun volledige oeuvre. Nog steeds niet overtuigd? Laat dan onderstaande video z’n werk doen. Tickets bestellen doe je hier.

 

Tot en met 11 december: Pride

De publieksprijs van het Film Fest Gent ging dit jaar naar Pride, een film over een compleet onverwachte verbroedering tussen stakende mijnwerkers en een groepje homoactivisten. Het verhaal speelt zich af in een Engeland waar Thatcher de plak zwaait. De film is maar tot 11 december te zien in de Budascoop, haast je dus naar de cinemazaal!

 

12 december: Wannes Cappelle

Een parel in de West-Vlaamse kleinkunst, zo mag je singer-songwriter Wannes Cappelle zeker noemen. Zijn nieuwste album 'Nie Voe Kinders' zit er weeral boenk op. Wannes' succesrecept? Ijzersterke lyrics, een meesterlijke stem en eenvoudige, maar immer charmante deuntjes. Zijn tussenstop in Kortrijk (Bissegem) is een must voor de liefhebbers van het genre. Afzakken naar de Troubadour op 12 december is de boodschap.