Niet te missen op Hello Jazz Festival

Hello Jazz Festival

Blue Moods

Lotte

Jazzcats ahoi! Hello Jazz Festival nodigt drie maanden lang de beste muzikanten van het genre uit.

Van oktober tot december swingt de jazzmuziek doorheen ons land. Dan vindt het jaarlijke Hello Jazz Festival plaats. Dit jaar staat het festival in het thema van Blue Moods, als eerbetoon aan de ondertussen 25 jaar geleden overleden muzikant Miles Davis. In totaal zullen er meer dan 60 optredens plaatsvinden. Dat zijn te veel artiesten om op te noemen, dus licht BILL er enkele uit. 

The Cinematic Orchestra

Wanneer? 14 november 2016

Waar? Ancienne Belgique, Brussel

Dit omvangrijke gezelschap komt je de nacht in wiegen met hun sfeerscheppende muziek. Het uit strijkers, zang, gitaar, piano en saxofoon bestaande ensemble ging er even tussenuit, maar is ondertussen weer helemaal terug om de beste muziek uit hun repertoire op je los te laten.

Meer weten? Klik hier!

John Scofield

Wanneer? 26 en 28 oktober

Waar? De Roma, Borgerhout & Parkjazz, Kortrijk

De gitarist zet een stapje richting country met Country for old men. Daarin steekt hij enkele klassiekers uit het genre, zoals Jolene van Dolly Parton, in een nieuw jasje. Maar natuurlijk is jazz nooit ver weg. 

Meer weten? Hier moet je zijn. 

Stacey Kent

Wanneer? 10 november 2016

Waar? Flagey, Elsene

Maar liefst 11 albums heeft de Amerikaanse zangeres al op haar palmares staan. Voor de laatste plaat werkte ze samen met de Braziliaanse gitarist Roberto Menescal, waardoor er een Latijns-Amerikaans kleurtje door haar nieuwe muziek sijpelt. 

Alle info over het concert vind je hier terug.