"Niet te veel in hokjes denken"

Wavemaker en haar dromerige muziek

Michiel Petitjean

Voor wie stilaan uitgekeken is op garagerock met het klassieke recept van rauwe stemgeluiden, stevige drums en een baslijn, is er de ietwat psychedelische sfeer van Wavemaker. Verwacht je aan een cocktail van muziekgenres die je geproefd moet hebben als je voor nieuwe smaken openstaat. 

Simon Reyners is de smoel achter de muziek. Volgende week start hij aan de PXL Music, een stap richting professionaliteit die meer dan welkom is. Simon: “Er zijn zoveel mensen met talent, maar weten welke richting je uit wil, is cruciaal."

Hij is al sinds zijn tiende bezig met muziek en begon zijn carrière als drummer bij een post-hardcore bandje. Nadat hij de stekker eruittrok, richtte hij zich op zingen en op zijn gitaar. Samen met de bezetting, veranderde ook de muziek: Wavemaker was geboren.

New Era

Samen met bassman Jelle Meeze, gitarist Niel Soetaert en drummer Sander Villers dook hij in de studio voor hun eerste EP New Era. "Die EP opnemen was voor Wavemaker een enorme stap vooruit. Het heeft ons bakken geld gekost, maar ervaring is onbetaalbaar. En nu kunnen we van ons laten horen."

Onder welk genre we Wavemaker moeten onderbrengen? "Een cocktail van klassieke rock, jazz-fusion, progressieve en alternatieve rock met een vleugje liefde, algemeen gekend als pop", aldus de bandleden. 

Muziekstijlen combineren

Hun troef? Je raadt het al: muziekstijlen combineren. Die formule bracht hen onder meer tot in de finale van de Exposure Music Awards. Hun deelname aan de internationale muziekwedstrijd levert hen binnenkort een optreden in Londen op. Maar Simon blijft met beide voeten op de grond staan: "Wij dringen ons niet te fel op. Mensen willen je ontdekt hebben en wat komt, dat komt."

Radio 1 merkt terecht op dat het mooi is als vriendschap muzikale voorkeuren overstijgt. Deze groep maten uit het Leuvense maakt dromerige muziek met invloeden uit de jaren ’70 en ’80. Simon: "Vooral niet te veel in hokjes denken. We hebben er heel lang over gedaan om onze eigen muziek een naam te geven, en ook nu zijn we het niet helemaal eens met elkaar. Gek, want we hebben de muziek tenslotte van a tot z gemaakt, het is echt iets van ons." (lacht)

Volg Wavemaker op Facebook en droom weg bij hun plaatjes op Soundcloud.