Nordic night viert tiende verjaardag met tweedaagse

Nordic night #10

Cultuurcentrum Hasselt

Pieter

Nordic Night #10 pakt uit met Emiliana Torrini.

© Emiliana Torrini

Google maps
location

Op een eigen IKEA moeten ze nog even wachten, maar de Limburgers vieren nu al feest op z'n Scandinavisch. Het Hasseltse cultuurcentrum gaat immers opnieuw in zee met de muzikale top van het Hoge Noorden. De tiende editie van Nordic night wordt gespreid over twee dagen, en niemand minder dan Emiliana Torrini komt de verjaardagstaart aansnijden. 

Als vanouds droomt Hasselt tijdens Nordic night even weg bij het betere werk van enkele Scandinavische topmuzikanten. Zo ontving de jeneverstad tijdens de vorige edities al Ólafur Arnalds, Broken Twin en Agnes Obel. 

Voor de jubileumeditie wordt de pret over twee dagen uitgesmeerd. Op 30 oktober komen Adna en AdHd Limburg inpalmen. Een dag later is het de beurt aan Choir of Young Believers en The Colorist + Emiliana Torini

Belgische back-up voor IJslandse nachtegaal

Met die laatste groep spelen de organisatoren een beetje vals, want de helft van de bezetting is stiekem Belgisch. Het duo Aarich Jespers (Zita Swoon) en Kobe Proesmans (o.a Gabriel Rios) rekent op de IJslandse nachtegaal Emiliana Torrini voor dat snuifje Scandinavische je ne sais quoi. Samen presenteren ze de nummers van Torrini zoals je ze nooit eerder hoorde, door klassieke instrumenten op onorthodoxe manieren te gebruiken.   

Tickets kosten 16 euro voor de eerste dag en 22 euro voor de tweede (köttbullar niet inbegrepen).