Onderonsje bij de Lokerse Feesten

Lokerse Feesten

Jesus & The Mary Chain - dEUS - Oscar And The Wolf - Raving George - Giorgio Moroder

Inge

Video’s voor Onderonsje bij de Lokerse Feesten

The Jesus And Mary Chain - Just Like Honey

Google maps
location

It's a small, small world. Dat besef je wel als de oudtante van je papa, de achterbuur van het ex-lief van je leraar chemie ooit gekend heeft. Maar ook in het muzikale circuit zijn de banden intens. Proof? Ga de affiche van de Lokerse Feesten er maar eens op na.

The Jesus & The Mary Chain

Hallelujah! De Schotse band The Jesus & The Mary Chain verkondigen hun apostelen weer de heilige boodschap van noise, punk en indiepop. Ze zagen het levenslicht al in 1984, maar maakten 15 jaar later een kruis over hun carrière, om in 2007 weer te verrijzen. Vandaag nog steeds alive and kicking, ze kruipen de tourbus weer op en houden ook halt Lokeren.

dEUS

Jezus' ouwe is ook van de partij in de gedaante van dEUS. Een stukje Belpop dat al niet meer weg te denken is uit de eregalerij. Van de snerpende viool in Suds & Soda tot het catchy The Architect: gebrek aan vernieuwing kan je Tom en co niet verwijten. Wat wél ongeschonden blijft: die anarchistische rock 'n roll vibe. Zo maakten deze muziekgoden het tijdens de MIA-Awards in 2009 volgens sommigen een beetje bont...

Oscar & The Wolf

Wie zich wél als een brave leerling gedroeg tijdens deze festivititeiten is Max Colombie. Oscar & The Wolf wordt gaarne doodgeknuffeld door muziekminnende zielen en dat leverde hen dit jaar drie beeldjes op. Hun dromerige electropop, de mysterieuze videoclips en de charmante verschijning van de frontman: een succesreceptje, zo blijkt.

Raving George

Een formule die in combinatie met het 22-jarige technotalent Raving George enkel smakelijker wordt. Een samenwerking featuring Max Colombie resulteerde in het mesmerizing You're Mine. Charlotte De Witte ravede trouwens al op Tomorrowland en Pukkelpop, maar voert de dansende menigte ook naar hoge sferen in de rest van Europa.

Giorgo Moroder

Van George naar Giorgo. Deze Italiaan heeft al 74 jaren op de teller, maar is nog zo fris als een hoentje. Giorgo Moroder is zowat de founding father van disco (en bijgevolg alles wat daaruit voorvloeide). Hij heeft zich nu al onsterfelijk gemaakt met de soundtracks van Flashdance, Top Gun en Scarface. Vandaag blijft hij erop los grooven met nieuwe plaat Déjà Vu waar o.m. Sia en Kylie Minogue de revue passeren.

Zin in méér muzikale onderonsjes? Check dan zeker de website van de Lokerse Feesten.

Krijg je graag een duoticketje cadeau? Neem dan zeker een kijkje op onze wedstrijdpagina!