Ontdek tweedehandsvinyl en koffie bij Just for the Record

Just for the Record

Hasselt

Shauni

Foto’s voor Ontdek tweedehandsvinyl en koffie bij Just for the Record

Nieuw concept met urban feeling strijkt neer in Hasselt.

Goed nieuws voor de Limburgse vinylliefhebbers: Hasselt is een platenwinkel rijker. En niet zomaar eentje. Bij Just for the Record koop je parels van tweedehandsvinyl én drink je je dagelijkse koffie. 

Met een gedeelde passie voor muziek openden boezemvrienden Andy Surleraux en Ann-Katrien Van De Velde het unieke Just for the Record in de Diesterstraat in Hasselt. Beide kennen de muzieksector als geen ander: Andy werkt als muziekjournalist en Ann-Katrien als muziekfotografe.  

“Hasselt kent een zaak als deze nog niet, maar wij willen hier verandering in brengen."

Met Just for the Record brengen de soulmates een uniek concept naar de Limburgse hoofdstad, dat wel al wat hippe adresjes telt. Voor het kleine Hasselt is dit nog zeer onbekend, maar wel iets waar de stad klaar voor is volgens Andy en Ann-Katrien. 

Just for the Record combineert tweedehandsvinyl met een koffiebar en streeft hiernaast naar een gezonde portie authenticiteit in het concept. Op de kaart? Geen traditionele cola, wel taart, koffie en zelfgemaakte soda's met een catchy naam uit de muziekwereld.

 Snuisteren in de platenbakken

Hasselt heeft er na jaren een nieuwe platenwinkel bij. Just fort he Record handelt enkel in vinyl die ze de afgelopen maanden bij elkaar hebben gezocht. Een mooie collectie met collectors items, classics en platen uit welk genre dan ook is het resultaat. “Ann-Katrien is meer soul, funk, disco-minded, maar tussen onze collectiestukken kan je zowat alle genres terugvinden.”, zegt Andy.

Hanging out in the listening room 

Just for the Record is naast een platenwinkel en koffiebar ook een plek waar mensen kunnen rondhangen. The listening room achteraan de zaak is de perfecte plek om de platen te beluisteren, te chillaxen met een stapel goede boeken en leuke mensen te ontmoeten. 

© Ann-Katrien Van De Velde

Foto's: © Ann-Katrien Van De Velde

Just fort he Record is een pop-upconcept en blijft open tot maart 2018. Meer info vind je hier.

>> Ontdek meer hippe adresjes in Hasselt.