Op café met Team William

Interview Team William

Jelijn

Team William - 1995

Google maps
location

Na vijf jaar stilte is Team William terug met een nieuw album én twee nieuwe bandleden. Matthias Dillen van School is Cool en Nils Tijtgat van Protection Patrol Pinkerton vervolledigen de band en zijn klaar om mee te rocken!

EIN-DE-LIJK! Team William stelt de nieuwe plaat Drama voor in de Balzaal van de Vooruit. En het belooft een geweldig feestje te worden! Ter voorbereiding gingen wij alvast op café met Arne Sunaert en Floris De Decker. Ze vertellen ronduit over zichzelf, de band en de nieuwe cd.

Team William 2.0

Voor wie Team William niet kent (shame on you): wie zijn jullie?

Floris: "De stijl van onze muziek is indie pop of popmuziek op een alternatieve manier. Team William is een combinatie van euforie en melancholie. We maken vrolijk klinkende muziek met donkere teksten."

Hoe komt het dat de groep pas na vijf jaar een nieuwe plaat uitbrengt?

Floris: "Ik zag het om persoonlijke redenen niet meer zitten om verder te gaan met Team William. Ik ben wel op tour gegaan als pianist van The Van Jets. Op die manier hield ik me nog bezig met muziek. Stilletjes aan is de drang om zélf muziek te maken opnieuw gegroeid. Ik schreef opnieuw nummers die bij Team William pasten en dan hebben we de draad opgepikt. Enkel Arne en ik zijn gebleven, Matthias en Nils hebben de band vervoegd."

Team William maakt popmuziek op een alternatieve manier: vrolijk klinkende muziek met een donker kantje.

Is er met de nieuwe samenstelling van de band iets veranderd aan de stijl?

Floris: "De basis is gebleven maar onze sound is gegroeid. We werken nu meer met synthesizers en elektronische beats, iets wat we vroeger niet deden. De sfeer is donkerder geworden, we zijn nu ouder en proberen dieper te graven."

Drama queens

Wat mogen we verwachten van het nieuwe album?

Floris: "Drama is een diepersnijdende plaat. Er staan enkele donkere nummers op, wat voor het publiek een grote verrassing zal zijn. Ik hoop dat de plaat mensen door een moeilijke periode kan helpen. De nummers zijn geschreven vanuit een loser standpunt, omdat ik mij op dat moment zo voelde. En ikzelf vind dat de beste muziek."

Arne: "Het is een plaat waar je gelukkig van wordt, maar tegelijk kan je er ook troost in vinden als je ongelukkig bent."

Het publiek krijgt een andere kant van Team William te zien. Mensen die vroeger fan waren, zullen ons nog beter vinden. Mensen die ons niet goed vonden, zullen dat nu wél doen.

Vertel eens, waarom mogen we het concert in de Vooruit niet missen?

Floris: "We gaan all the way. De belichting wordt top, we spelen nieuwe nummers (die hopelijk in de smaak vallen). Ook de best off van onze oude nummers krijg je te horen. Het wordt een groot feest, afgewisseld met enkele intieme momenten."

Arne: "Het optreden gaat speciaal zijn omdat het één van de enige keren is dat je Team William intieme nummers live hoort spelen. We staan bekend voor onze extraverte en energieke optredens, maar in de Vooruit tonen we een andere kant die het publiek nog niet kent. Mensen die vroeger al fan waren zullen ons nu nog beter vinden, en mensen die ons niet goed vonden zullen dat nu wél doen (lacht)."

De release van het album 'Drama' is op 17 april. De cd-voorstelling in de Vooruit is op 24 april. Meer info vind je hier.