11 Coachella-artiesten die we ook op de Belgische festivals willen

Laat de zon in je hart en vergeet heel even de blok

Yannick

Wakker worden in een zweterig tentje op een half opgeblazen luchtmatras. Een uur aanschuiven voor drankbonnetjes en het uur daarop voor een pint. Een elleboog of een flosj haar in je gezicht krijgen terwijl je een glimp probeert op te vangen van de band waarop je al een jaar wacht. Wij missen het al.

Wat we nog het hardst missen tijdens deze donkere wintermaanden is ons zonnetje, het meest essentiële element voor een geslaagd festival. Daar kennen ze in Indio, Californië alles van. Het wereldberoemde hipsterfestival Coachella weet hoe het de gemiddelde temperatuur in hun gaststad van bijna 32 graden moeten combineren met een frisse line-up van innoverende bands. Zet het bier lauw en sprokkel wat campingstoelen bij elkaar, want wij selecteerden de beste muziek van de kersverse affiche. Om even bij weg te dromen!

Boy Pablo

Deze Noorse zanger met Chileense roots had niet meer nodig dan de instrumenten van zijn band om viraal te gaan met een van de droogste videoclips ooit. Ze zien eruit alsof ze repeteren tussen 2 en 5 op woensdagnamiddag, maar wierpen het afgelopen jaar hoge ogen op met hun optredens.

Burna Boy

Coachella heeft oog voor Afrikaans talent en boekte deze Nigeriaanse afrobeatzanger om een zweterig feestje te bouwen. Hij heeft misschien wel wat last van grootheidswaanzin als hij klaagt over de grootte van zijn naam op de affiche maar in 2014 won hij een MTV Africa Music Award.

Cola Boyy

Matthew Arango is geboren met een open rug wat hem een heel uniek stemgeluid geeft. Als Cola Boyy maakte hij van zijn beperking een kracht en maakt hij songs in een funky discomotiefje. Daarnaast is hij ook activist en verdedigt hij de rechten van immigranten in Oxnard Californië, de plek waar ook Anderson .Paak vandaan komt. Niet alle helden dragen een cape. 

Hyukoh

Deze Zuid-Koreaanse band pakt alles zo professioneel mogelijk aan. Hun videoclips zijn stuk voor stuk parels en die aantrekkelijke esthetiek zie je tijdens optredens ook terugkomen in hun garderobe. De ideale soundtrack voor je dagdroom richting de zomer.

Khruangbin

Vraag ons niet naar de uitspraak van de bandnaam maar we weten wel dat het zoveel betekent als ‘motor vliegt’ in het Thais. Het plaatje klopt helemaal als je hun muziek hoort want ze nemen je telkens weer mee met hun exotische vibe. Om helemaal weg te zweven naar de zon kan je hun website gebruiken. Op basis van je gewenste bestemming krijg je een gepersonaliseerde playlist.

Parcels

Als je met Daft Punk in de studio mag duiken, weet je dat je goed bezig bent. Precies dat overkwam deze vijfkoppige band uit Australië toen ze door het legendarische electroduo werden uitgenodigd om samen te werken, met Overnight als resultaat. En als Daft Punk een van je grote inspiraties is, zal de zomer nooit ver weg klinken. Misschien heb je in januari wel hun oogmasker nodig om de winterse taferelen weg te filteren.

Lizzo

Volgens de Urban Dictionary gebruik je het woord ‘lizzo’ om iemand te beschrijven die even mager is als een hagedis en dat is Lizzo zeker niet, maar ze geeft er geen reet om. Met haar muziek wil ze positivisme uitstralen en forse kritiek leveren op het onhalbare vrouwelijke schoonheidsideaal. En het is allemaal nog verdomd dansbaar ook!

Men I Trust

Nostalgie troef in deze videoclip vol met beelden uit de jeugd van zangeres Emma van Men I Trust. Dit nummer, een soort moderne versie van Three Little Birds van Bob Marley, doet ons hunkeren naar de geur van grasvelden, doordrenkt met bier en pure vrijheid. Begin alvast met het vlechten van je bloemenkransen.

Polo & Pan

Wanneer dj’s Polocorp en Peter Pan elkaar tegenkomen achter de draaitafels van de bekende Parijse club Le Baron betekent dat een match made in heaven. Samen maken ze kleurrijke muziek waarmee ze over de hele wereld mochten optreden. Afgelopen jaar kwamen ze al naar Dour en we hopen dat ze nog veel vaker gaan verschijnen.

SG Lewis

SG Lewis is een producer uit Liverpool maar zijn muziek klinkt veel tropischer. Zijn concert in de AB was klein maar fijn dus nu is het hopen een memorabele passage op een Belgisch festival. Bekende Youtube-kanalen The Sound You Need en Majestic zijn alvast grote fan.

Smino

Rapper Smino uit St. Louis maakte een van de meest sexy hiphopalbums van 2018 en is klaar om Cupido te spelen op de festivals. Moest hij naar een Belgische weide afzakken, vind je misschien wel de liefde van je leven, want met zijn muziek verloopt elke date sowieso super smooth.