6 dingen om te onthouden van Werchter Boutique 2018

Werchter Boutique 2018

Lil Kleine, DJ Rashida, Tom Odell, Jessie J, Years & Years, Oscar and The Wolf en Bruno Mars

  • Festivalpark Werchter
  • 16 jun 2018
Google maps
location

Werchter Boutique 2018, er waren slechtere plekken om je weekend door te brengen. Het merendeel van de aanwezigen kwam slechts voor twee dingen: chillen op een luchtzitzak en Bruno Mars aanschouwen. Wij zagen en onthouden vooral het volgende:

1. Luchtzitzakken/lamzacs/seatzacs zijn eindelijk doorgebroken als nieuwe trend

Vorig jaar kwam je ze nog sporadisch tegen, maar Werchter Boutique gaf de aftrap van de nieuwste festivaltrend. Enter de luchtzitzak. Een trend die wij duidelijk gemist hebben. Heel treurig zijn we daar niet over, wij waren erg blij met het verse, nog niet afgetrapte gras.

2. Verrassend lekker eten en frisse pintjes

Pinkpop heeft ons de avond ervoor ontzettend culinair verwend en hoewel de Belgische festivals serieuze inhaalbewegingen doen, moeten we toegeven dat de Nederlanders ons op heel wat zaken blijven voorbijsteken. Zeker op het vlak van vernieuwende foodstandjes op festivals (hmmm, Libanees)!

Toch aten we verrassend lekker bij de kraampjes aan North West Walls en dronken we frisse pintjes in de prachtige serre van Apero

 

3. Zware literatuur laat je best thuis tijdens een festival

Couple goals tijdens een festival: hij met z'n kruiswoordraadsel, zij met Congo van David Van Reybrouck. Niet iedereen is het altijd eens met de volledige line-up van een festival, maar toch.  We kunnen andere manieren verzinnen om je te vervelen op een festival. 

 4. Kronkelende lichamen op het podium

Eén ding dat Jessie J, Years & Years, Oscar and the Wolf en Bruno Mars delen: de mogelijkheid om hun lichamen in allerlei bochten te wringen. Jessie J scheurde er zelfs haar broek aan. 

 

 5. Oscar and the Wolf blijft verrassen

Max en zijn wolven hebben een bezwerende werking op hun publiek. Zijn het zijn dansmoves, de opzwepende electro/dreampop of zijn glitteroutfits? Een uitgebreide analyse hoeft voor ons niet, wij zagen een groep in topvorm. We zien hen wel liever in een zweterige tent of concertzaal, met een publiek dat even begeesterd is als wij (we waren nog steeds omsingeld door luchtzitzakken en picknickdekentjes). 

Max gaf ons vestimentair al een voorsmaakje op de nieuwe dresscode, Acid Cowboy, van We Can Dance. Sheriff Colombie, laat je even weten waar jij jouw boots kocht?

6. Bruno kwam, zag en blies de hele wei omver

En vulde de verwachtingen in van alle aanwezigen. Bruno laat dan ook niets aan het toeval over: alles is afgeborsteld en ingestudeerd tot in de puntjes.  De outfit, zijn muzikanten, de verleidingstrucs, het vuurwerk… het plaatje klopt volledig en het werkt aanstekelijk. Zelfs de grootste critici kunnen niet ontkennen dat hij een entertainer pur sang is. 

Voor ons was het onbetwistbaar hét hoogtepunt van Werchter Boutique 2018. Bruno is de King of Pop en Retro Soul van de 21e eeuw. Zijn grootste verleidingstruc haalde hij trouwens boven tijdens Calling All My Lovelies, waarbij hij de wei inpakte met enkele woordjes Nederlands: "Ik wil oe zien, m’n sjoeke."

Bruno, sjoeke, wanneer zien wij jou terug?

© Renate Neven