6 festivals met een hoek af

O krinkelende winkelende...

Evelyne

Elk Vlaams dorp heeft tegenwoordig zijn eigen muziekfestival, en dat kunnen we alleen maar toejuichen - hoe meer ambiance hoe beter! In combinatie met de sowieso soms al schilderachtige namen van dorpen of gemeentes levert dat inspirerende tot zelfs poëtische festivaltitels op.

 

6 toppers

Hieronder, in volgorde van esthetische kwaliteit, onze zes favorietjes.

1. Bruudruuster Rock 2018

Het Rad van Fortuin forever! De legendarische bruudruuster-anekdote in gedachten gaan ze op 3 en 4 augustus in Oostakker uit de bol op lokaal Uustakkers talent. Zou Walter Capiau stiekem op het terrein zijn?

2. Gooikoorts Folkfestival

Hatchoem! Doe de test en haal de plaatsnaam uit het festival: is het nu Gooi of Gooik? We krijgen van 6 tot 8 juli in ieder geval opwindende koortsrillingen in de leden van namen als Les Voisins, Halewijn en Wim Claeys.

3. Hestival

Niet Knokke-Heist , maar Heist-op-den-Berg gaat lopen met de scalp van Hestival, en het is daar op den berg verdorie nog geen klein festivalletje: op 25 augustus zakken DaanClement Peerens en de beminnelijke Eva De Roo af naar Heist.

4. Hutsepop

Dat was een binnenkopper natuurlijk, maar wie had gedacht dat het bescheiden Retie de trofee zou kunnen opeisen voor deze mooie festivalnaam? Hutsepop op 18 augustus belooft onder meer muziek van Along Comes Mary en Diamonds on the Rocks.

5. Schoeftzakkerock en Torenlawijt 2.0

Op een mooie gedeelde vijfde plaats komen de festivals Schoeftzakkerock (Arendonk, 6 juli) en Torenlawijt 2.0 (Diepenbeek, 13 & 14 juli) - dat vooral voor die stoere '2.0' een nominatie verdient.

6. Rock in Dnof  en Peloeze Fjèste

Neen, u leest het niet verkeerd: het is wel degelijk Rock in Dnof. In de tuin, snappie? Meer bepaald op 1 september in mooie Dendermondse tuintjes. Thematisch verwant en prachtige afsluiter is Peloeze Fjèste, op 19 augustus in Ardooie. Wie dat ongeschonden uit zijn bek krijgt, wint ongetwijfeld een beenhesp.

Zo, kom daar maar eens om, 'Rock Werchter'!

Op zoek naar nog meer fijne vrijetijdstips? Schrijf je dan in op de nieuwsbrief van UiTinVlaanderen. Elke donderdag valt er een overzicht in je mailbox van wat er de komende week in Vlaanderen en Brussel te beleven valt.