#Gladiyolo: tot in den draai!

GladiOlen

Sofie

In de Kempen was het dit weekend niet zo stil. Er werd keizerlijk gefeest in Olen en BILL was erbij. Hoe Gladiolen 2015 precies verliep? Tien hoofdpunten om dat duidelijk te maken.

1. Blauwe vodka

2. #Gladiyolo

In Olen weten ze goed hoe ze social media moeten bespelen. Gladiyolo was dé hashtag bij uitstek dit weekend en kwam te pas wanneer ze een ‘instagrambommetje’ lieten vallen. 

3. A-mai, die ziet er goed uit!

Talloze discussies over de leeftijd van Zohra, maar enkel omdat ze er nog steeds zo goed uitziet. Ze vormde de Club Vedett even om tot een Kempische versie van Ibiza en zorgde voor heel wat jeugdsentiment. 

4. Ik heb vandaag mijn arm gebroken.

De toetsenist van Soldier’s Heart viel van de trap en brak zijn arm. Toch was hij erbij en zorgde mee voor een knaller van een optreden. Hun cover van Broad day light was heerlijk.

5. Toffe dude zkt. leuk wijf

Wie heeft Tinder of andere dating apps nodig als je met zo’n openingszin iemand in real life kan ontmoeten. Op Gladiolen was het mogelijk, maar of het succes had…

6. Oh-oh-oh, c’est Buffalo

Dat Arsenal er altijd een feest van maakt, is al lang geweten. De opgewekte dansmoves en het aanstekelijke enthousiasme konden het publiek warm maken. Zanger John Roan nam ook nog even de tijd om zijn Gentse roots te eren en in de Kempen deden ze maar al te graag mee.

7. Het is een kut... ik bedoel cultsong

Een verspreking is nu eenmaal mogelijk, ook als je op een podium voor 8000 mensen staat. Met deze woorden kondigde Pieter-Jan -zanger van Willow- de cover van New England aan die hij en gitarist Nils voor hun rekening namen.

8. B*tches!

Vrijgezellenfeestjes genoeg op het festival. Te herkennen aan een rooskleurige boa of andere attributen. Het groepje 'Bride’s b*tches' dat customized petjes droeg voor de gelegenheid, besloot eentje op het podium te gooien bij Arsenal, met succes. Het petje ging het podium rond en het publiek werd gebombardeerd tot John Roan's bitches.

9. I think you're freaky and I like you a lot

Ilse Liebens kon met haar setlist het publiek nog een laatste keer aan het dansen krijgen. Van de afwezigheid van StuBru collega Christophe Lambrechts was weinig te merken. Van girl power gesproken!

10. Tot in den draai!

Flauwe mopjes, speciale kledingkeuzes en ultieme (foute) hitjes. Geen betere woorden om Urbanus te omschrijven. Tevens ook geen betere afsluiter voor een artikel. Gladiolen, graag tot volgend jaar!