Linkin Park legt Werchter in de luren

Rock Werchter 2017

Pieter

Op de derde dag van Rock Werchter legde Linkin Park heel de wei in de luren. But in the end, it doesn't even matter, niet in het minst dankzij reddende engelen Bonobo en Crystal Fighters

Wie naar Linkin Park kwam om vanaf de eerste seconde weggeblazen te worden door nu-metalgeweld, was er gisteren aan voor de moeite. Frontmannen Mike Shinoda (de rapper) en Chester Bennington (de schreeuwer) besloten zich tijdens de grotere helft van hun optreden te beperken tot nieuw werk. Eerlijk? Het voelde een beetje alsof we als duizenden vetganzen platte electropop door de strot geramd kregen.  

 

#chesterbennington #mikeshinoda #linkinpark

Une publication partagée par indran bayu (@indran_bayu) le 2 Juil. 2017 à 5h47 PDT

Het syndroom van Sandra Kim 

Zo gaat dat wel vaker, wanneer je als supergroep wordt opgewacht door een hongerige meute nostalgische fans (vraag het maar aan de mannen van Kings of Leon). Iedereen was eigenlijk stiekem enkel geïnteresseerd in klassiekers als Numb en Crawling. Maar als koppige klonen van Sandra Kim die J'aime la vie weigert te zingen, hielden Shinado en Bennington hun prijsduiven veel te lang in hun kot. Er ontstond naast ons zelfs even paniek, toen iemand beweerde dat ze hun oude nummers tegenwoordig zelfs nooit meer spelen. De gemoederen bedaarden echter snel, nadat een andere festivalganger de setlist van de tour geraadpleegd had. 

Pas tijdens de laatste dertig minuten kwam de wei merkbaar aan haar trekken. En dan nog, want de tamme pianoversie van Crawling voelde een beetje als een venijnige en langgerekte trap in ons kruis. Heel vreemd allemaal, want het leek alsof de band zelf ook enkel voor dat laatste half uur gekomen was. Bij In The End, Papercut en Faint werden ze pas echt wakker, en zo werd het publiek op de valreep toch nog behoorlijk bediend. Wij onthouden: schoenmaker, blijf bij uw leest. 

Bonobo & Crystal Fighters: Hallelujah!

Eerder op de avond hadden Crystal Fighters en Bonobo onze dag al gemaakt. Als een Spaanse goeroe predikte Sebastian Pringle - gehuld in een wit gewaad en zwaaiend met een verdorde palmtak - over peace, love and understanding, in een KLuB C die tegen het einde toe danig vol liep. Zalige hippiebeats, overgoten met visuals als waterverf vol hartjes, regenbogen en Tie-Dye-effecten. De zon kwam af en toe piepen en zelfs de zatte Hollander die maar bleef aandringen om met ons te dansen tijdens Love is All I Got kon de sfeer niet bederven. 

Bonobo sprak The Barn aan via een weergaloze zangeres/medicijnvrouw die erbij liep als een zilveren luchtballon. Wij lieten ons gewillig meevoeren op psychedelische triphop, vergezeld van natuurlandschappen, vuurvliegjes en overactieve voeten die we vandaag niet meer kunnen voelen. Naar 't schijnt moeten we op dat moment hét optreden van Werchter gemist hebben (System Of A Down), maar het zal ons worst wezen. 

 

Werchter, BE / @rockwerchterfestival / Jul 1 📷 @bybywim 👘 @minki_london #bonobo #bonobomigrationtour #szjerdene #rw17

Une publication partagée par S Z J E R D E N E. (@szjerdene) le 1 Juil. 2017 à 16h32 PDT