One Festival: het familiefeest waar je bij wil zijn

One Festival

Les Cousins

Anysa

One Festival Haacht 2014 - After Movie

  • 18 tot 19 sep 2015

Wat doe je als je zin hebt in een festival, maar je lief liever gezelschapspelletjes speelt ? Waar ga je heen als je zin hebt in steengoede rock- en indiemuziek en niet wilt weten van David Guetta of Avicci? Vraag het je niet langer af, want op 18 en 19 september vindt de vierde editie van ONE-festival in Haacht plaats.

Cédric, Arnout en Stijn noemen zichzelf Les Cousins. Ze zijn de drie breinen achter het hele festival. Cédric en Arnout zijn ook in het echte leven neven, Stijn was er van in het begin bij en mocht zichzelf ook tot neef omdopen. One staat dan ook voor one love, one family, one feeling. 

Familie en vrienden zijn heel belangrijk voor de mannen. Daarom wilden ze een festival voor en door vrienden. Bezoekers van het festival mogen zichzelf dan ook een vriend noemen van Les Cousins. De artiesten delen achteraan de backstage, er zijn geen aparte “vip”-ruimtes voorzien, want daar geloven de mannen niet in.

Les Cousins & the backstage momma’s

Artiesten die komen spelen op One worden backstage verwend door de moeders van de drie neven. Maria, Ann en Diane staan klaar om iedereen van goed eten te voorzien, een bemoedigende schouderklop te geven vlak voor  het optreden en alles wat moeders nog zoal doen op een rockfestival. Zonder een goedbedoelde preek over de gevaren van drugs, alcohol en onveilige seks. Die bewaren ze voor hun echte fistons.

It ain't easy being green!

Er zit veel idealisme in hun concept, wat het soms moeilijk  maakt, want ze willen een leuk, gezellig en goedkoop festival blijven, en een beetje groen ook als het kan. Verdienen aan dit festival doen ze niet, alle winst gaat rechtstreeks naar de pot voor de volgende editie.

Een nieuwe Rock Werchter worden willen ze al helemaal niet. Iedereen moet plezier maken alsof ze op het grootste familiefeest ooit waren. In de Allez Jouez-tent wordt er met honderd man tegelijk Eén, twee, drie. Piano! gespeeld. Op het dak van een dubbeldekker staat een dj te draaien terwijl op de grond festivalgangers mekaar bij de schouders grijpen voor de langste polonaise die Haacht ooit gezien heeft.   

De line-up bestaat onder andere uit Soldier’s Heart, Vuurwerk en Larry GusVoor tickets en info kan je op de website terecht.