Op tour met RHEA - Week 1

"Wie is hier de kampverantwoordelijke, ik wil mij nu uitschrijven."

Elice Spillebeen

De Belgische band RHEA is op Europese tournee en wij mogen mee. Wekelijks geven de mannen ons een update over hun touravonturen, hoe het met hun vriendschap gesteld is en hun verbruikshoeveelheid aan drumstokken tot benzine. 

In deze eerste week stonden shows in zowel Duitsland als Nederland op het programma samen met een gast performance bij 3FM. De mannen vatten voor ons hun week samen in fotomateriaal gecombineerd met allesbeschrijvende hashtags en famous quotes

RHEA ON TOUR:

"We schoten de tour af met een traditionele inwijding van de tourbus (lees er was drank en die hebben we goed benut, buiten de chauffeur, uiteraard). Nadien gingen we van start met shows in Keulen en Winterberg. Bij die laatste was het letterlijk om te bevriezen, maar we kregen er wel het mooiste uitzicht voor in de plaats. Na Winterberg, stond nog Aken op het programma in Duitsland waarna we de oversteek maakten naar Nederland. Daar traden we op in Tilburg, Weert, Hilversum (3FM) en Hoorn. We mochten er stuk voor stuk vette shows spelen, voor telkens verrassend veel publiek."

"Doordat we letterlijk iedere avond hebben gespeeld, was de Nederlandse hospitality meer dan welkom. Echt, Nederland heeft waarlijk de beste artiestenruimtes. Een backstage met een eigen badkamer, én douche, kortom alles wat we nodig hadden."

"Volgende week beginnen we aan het UK gedeelte van onze tour." Ter voorbereiding daarvan oefende Guillaume alvast zijn English Breakfast skills (ontdek deze in de foto's hierboven). 

Famous Tour-Quotes van de week:

1. "Sterf, zwijgt en slaapt."

2. "Wie is hier de kampverantwoordelijke, ik wil mij nu uitschrijven."

3. "Ik moet zo hard pissen dat ik iemand ga neerkloppen."

4. "Gij moet gewoon een keer vreed hard in u gat geklopt worden."

Verbruik week 1:

- 1 drumstok

- 2 snaren

- 3 plectrums

- 70 liter bier

- 2 liter whiskey

- 3 liter cava

- 180 euro aan merch

- 136,09 liter aan diesel

 

"En bovenal willen we even een welgemeende shout-out geven aan onze tourmanager: Big big love voor Gilles de la Tour want zonder hem waren we al lang dood, echt serieus."

Benieuwd wat de mannen de komende weken nog zullen uitsteken? Hou dan iedere maandag BILL in de gaten.  

Voor ze vertrokken, hadden we ook nog een babbel met frontmannen Jorge & Guillaume. Hoe ze zich voorbereidden op de tour ontdek je hier