Op tour met RHEA - Week 3

"Er wordt overal gestoeft over de Belgische muziekscène"

Elice

De Belgische band RHEA is op Europese tournee en wij mogen mee. Wekelijks geven de mannen ons een update van hun touravonturen: over hoe het met hun vriendschap gesteld is én een samenvatting van hun 'verbruik', van gesneuvelde snaren tot getankte benzine.

De mannen van RHEA begonnen maandag aan de voorlaatste week van hun queeste doorheen Europa. Op het programma stonden nog twee UK-shows in Brighton en Londen, waarna ze de oversteek terug maakten richting het vasteland om er concerten te spelen in Hamburg, Berlijn, Hoogstraten en Eindhoven. Die laatste werd een 100 % Belgian show: ze deelden er namelijk het podium met die andere geschifte band van eigen bodem, Shht. 

Belgian Pride in Brighton

RHEA: “Vorige week mochten we spelen in het prachtige Brighton (I mean, look at that pier) met een show in de legendarische venue The Latest, een zaal waar eerder al artiesten als Royal Blood, The Kooks en Amy Winehouse voet op het podium mochten zetten. Bovendien waren de Britse fans de meeste enthousiaste toeschouwers die we ooit tegenkwamen (met op de tweede plaats de Duitse concertgangers). We zijn dan ook meer dan tevreden over dit deel van onze tour. We’ll be back!"

"Daarnaast leerden we tijdens onze week in de UK dat daar shows spelen niet zo anders is als in ons kleine Belgenland, en dat België verdomd trots mag zijn op zijn artiesten, want overal werd er over onze muziekscène gestoeft. Iedereen bleef ons maar vragen hoe het mogelijk is dat uit zo’n klein land zoveel goeie artiesten komen. Ja, we mogen trots zijn op elkaar!”

Hamburg

“Na onze wilde avonturen in de UK, was Hamburg aan de beurt. Daar speelden we in Ex-Sparr, een zaal die het best te vergelijken valt met de Charlatan in Gent. Na ons optreden was de barman zo enthousiast dat hij ons uitnodigde op een feestje waar we samen met hem en een crew-lid van AC/DC tot in de vroege uurtjes hebben gefeest. Over waardevolle ontmoetingen gesproken!"

Berlijn, Eindhoven & Hoogstraten

"De volgende dag stond Berlijn op het programma, waarna we onze tour verderzetten richting Eindhoven. Daar speelden we een show samen met Shht. We werden er aangekondigd als "De Nieuwe lichting weirdo-bands uit België" en die omschrijving hebben we er met alle plezier bevestigd. Afsluiten deden we in België, waar we een show speelden in Hoogstraten. En deze voelde waarlijk als een verovering, het publiek was er gewoonweg fantastisch.”

Next stop: Bonn & Boedapest

"Volgende week beginnen we aan onze laatste tour-week (wenen), en ook daarin staan nog enkele zotte shows op het programma onder andere in Boedapest en Balaton. Daarnaast houden we ook nog halt in Bonn en afsluiten doen we in Hannover."

Famous Tour-Quotes van de week:

1. "Jullie muzieksmaak is kak."

2. "Lolly's, ik heb daar geen geduld voor, ik bijt dat gewoon kapot."

3. "Ik weet niet meer waar ik het laatst gekakt heb, maar het was nice."

4. "Ik heb Led Zeppelin opgericht." 

Verbruik week 3:

- 4 drumstokken

- 9 snaren

- 5 plectrums

- 2 doorgeblazen amps

- 1 doorgeblazen basamp

- 2 liter whiskey

- 0,5 liter ricard

- 1 liter jenever

- Onze bierconsumptie was onmogelijk bij te houden, maar laten we het op 'veel' houden. 

 

Benieuwd wat de mannen de komende weken nog zullen uitsteken? Hou dan iedere maandag BILL in de gaten.

Voor ze vertrokken, hadden we ook nog een babbel met frontmannen Jorge & Guillaume. Hoe ze zich voorbereidden op de tour ontdek je hier