Organiseer eens een festival

Op bezoek bij Fête Musicale

Janne
  • Ferme du Ruisseau
  • 22 tot 23 sep 2017
Google maps
location

We schrijven 2011 en de geruchtenmolen werkt overuren. Ze zouden naar de verste en diepste krochten van Wallonië verkassen en nooit meer in West-Vlaanderen en Gent teruggezien worden...

Oef, vals alarm: het dorp Pottes blijkt maar een luttele 20 kilometer ten zuiden van Kortrijk te liggen. En wanneer hun ouders er een ondergestofte boerderij kopen om te renoveren, beslissen broer en zus Jorre en Janne al snel om wat leven in de Henegouwse brouwerij te blazen. Anno 2017 zijn ze hard aan het werk om van de zevende editie van Fête Musicale opnieuw een succes te maken.

Fête Musicale

Festivalorganisatie 1.0

“Laten we een festival organiseren!” Maar hoe begin je daar in hemelsnaam aan? Wel. Men neme een snufje park, tien hoeveelheden pintjes aan €1 en een portie vrienden. Herhaal vijf keer en voeg wat spaargeld toe. Smeek de muzikale ingrediënten om op de eerste editie te spelen voor een beloning van jetons en spaghetti. Verzamel tenslotte 5 handige harry’s en 40 medewerkers. Dien het geheel op met een Sabamfactuur, vzw-statuten en een toiletwagen. Klaar!

Kamperen tussen ezels

De lange laan met bomen voor de Ferme du Ruisseau lijkt wel een portaal naar een andere wereld. Eénmaal binnen kan je je tent opzetten tussen het groen en loop je al snel een gezin mini-ezels tegen het lijf. Ook een groepje scharrelkippen en Leo de pauw, de mascotte van het festival, behoren tot de festivalgangers. Van een unieke festivallocatie gesproken!

Van BAZART tot tetris

De afgelopen jaren passeerde al veel jong talent op het podium van Fête Musicale. Toppers als Protection Patrol Pinkerton (waarbij BILL vorig jaar mee achter de schermen ging)BAZART en Equal Idiots speelden de pannen van het dak. Maar ook verrassingen als Gestapo Knallmuzik, beatboxers en fakebit dj’s (denk: tetrismuziek) maakten hun opwachting.

Elk jaar worden twee bands geselecteerd uit honderden inschrijvingen via vi.be en gaat het team op zoek naar al dan niet lokale beloftes in het muzieklandschap. Vorig jaar onder andere on stage: urban hiphop uit Antwerpen van David Jahmill, rock uit Gent van SHHT en de gestoorde beats en danseressen van Balkanski Soundsystem.

1000 liter bier

Als één van de organisatoren professioneel brouwer is… dan zorgt die voor een exclusieve artisanale festivalpint. Potbier wordt speciaal ontwikkeld en gebrouwen voor Fête Musicale in een lokale brouwerij en getapt op het festival. Er wordt wel eens gefluisterd dat het gelijkaardig, maar beter is dan Orval. Loopt het water je al in de mond?

Nintendo & chill

Behalve bier drinken en de volgende BAZART ontdekken, kan je ook meedoen aan een heus kubbtoernooi, taart en zelfgemaakte juwelen kopen op een ambachtelijk marktje en meekwelen met oude rockhits aan het kampvuur. In 2017 komt er voor de eerste keer een silent disco op de boerderij. Of wat dacht je van Super Mario spelen?

WIN WIN WIN

BILL mag elk jaar een duocombiticket weggeven! Binnenkort meer info.

 

Klaar om je tent in te pakken en inspiratie op te doen voor je eigen festival? Fête Musicale VII vindt plaats op 22 en 23 september 2017 in Pottes. Meer info en tickets vind je op Facebook en de website.