Poppunt zkt. Lokale Helden

Week van de Amateurkunsten

Kortrijk, Vlaanderen & Brussel

Pieter Claes

Na een siësta van een jaar pakt Poppunt in 2017 weer uit met Lokale Helden. Aan het begin van de Week van de Amateurkunsten (op vrijdag 28 april) wordt de succesformule van onder het stof gehaald. Daarom zoekt de organisatie nu zowel naar jong muzikaal talent als naar geëngageerde partners in Vlaanderen en Brussel die een lokaal festival willen hosten.

1.081 optredens op 1 dag 

De tweede editie van Lokale Helden moet opnieuw dé hoogdag van de muziek in je stad of gemeente worden. In 2015 wist Poppunt maar liefst 1.081 optredens op meer dan 360 locaties in 137 gemeenten te forceren, en dat op één dag. Iedereen met een hart voor muziek én zijn dorp of stad kan zijn schouders onder Lokale Helden zetten. Alle anderen worden uitgenodigd om op 28 april 2017 hun lokale talenten te gaan (her)ontdekken.  

Muziekstraat in Kortrijk 

Ook voor de tweede editie van Lokale Helden slaan de stad Kortrijk en heel wat muziekorganisaties in de stad de handen in elkaar om er een onvergetelijke dag van te maken. De Overleiestraat en Budastraat worden gepimp tot “Muziekstraat”, waar tal van Kortrijkse bands te ontdekken vallen op meerdere podia. 

Overal in Vlaanderen & Brussel 

Of je nu iets organiseert in je huiskamer, straat, garagebox, café, jeugdhuis, muziekclub, met je jeugdbeweging of sportclub: Poppunt ontvangt je met open armen. In Gent staat al een editie op het programma in Café De Loge en ook in het Limburgse Lanaken smeden ze al plannetjes. 

Hou dus zeker de website in de gaten om te vernemen waar Lokale Helden in jouw buurt de kop opsteekt. Tijden de vorige editie kon je bijvoorbeeld in Trix Café in Antwerpen terecht voor zalige optredens én workshops rond festivalorganisatie. Wordt de Herman Schueremans in je al wakker? Laat je inspireren en ontdek hier enkele van de meest in het oog springende initiatieven van de eerste editie. 

Stel je hier kandidaat om op te treden tijdens Lokale Helden in Kortrijk. Geen muzikaal maar wel organisatorisch talent? Dan kan je hier solliciteren.