Producer: Doctrine & Hush

BILL Awards

Categorie: Audio

Eva

Toen we hem vorig jaar interviewden, had hij nog niet eens op Rampage gestaan. Ondertussen heeft Willem Vanderstichele (22) er als Doctrine al twee keer de set van zijn leven gedraaid. Experimenteel zijproject Hush stond toen nog in zijn kinderschoenen, maar daar komt nu verandering in.

Reden genoeg om de jonge producer te nomineren voor een BILL Award in de categorie Audio. Maar we laten hem vooral zélf vertellen waarom je op hem moet stemmen. “De muziek die ik als Hush maak, is behoorlijk origineel en experimenteel. Er valt eigenlijk niet eens een label op te plakken. Sommigen noemen het future bass, anderen chill trap en nog anderen jersey club", vertelt Willem.

"Ik probeer ook altijd mijn eigen ding te doen en trouw te blijven aan mezelf. Je hóórt het echt als er een plaatje van mij speelt, zeker als Doctrine. Ik probeer met zo weinig mogelijk instrumenten zo ’n authentiek mogelijke muziek te maken. En dat doe ik met heel veel liefde.”

Grote labels

Waar ben je zoal mee bezig?

“Ik heb net vier plaatjes gemaakt met Murdock. Eén ervan was trouwens de nieuwe Rampage anthem. Ik mag nog niet vertellen met welke labels we die zullen uitbrengen, maar het zal nice zijn. De eerste Hush EP komt binnenkort uit. Ook voor een groot label waar ik de naam nog niet van mag noemen.”

Met wie mogen we je opsluiten in een studio om muziek te maken?

“Met Kanye (West, nvdr.) En dichter bij huis met Oscar & The Wolf. Ik vind het epic wat die mannen doen. Tegen Selah Sue zou ik ook geen ‘nee’ zeggen.”

En waarvoor mogen we je wakker bellen op een zondagochtend?

"Om te draaien op Dour."

In 't kort

Wat is je favoriete guilty pleasure?

"Naar Paramore luisteren. Omdat het zó fout is en toch zo epic geproducet. En die Hayley Williams kan gestoord goed zingen."

Had je tien miljoen, wat zou jij dan doen?

"Vijf miljoen weggeven aan goede doelen en vervolgens verhuizen naar Uruguay. Het is er cheap en alles mag en kan. Daar zou ik dan de rest van mijn dagen chillen."

Wie is je favoriete personage?

"Eric Cartman uit South Park."

Welke vraag had ik nog moeten stellen?

“Alleszins niet wat mijn lievelingskleur is, want ik ben kleurenblind.”

Welke kleur ziet er dan het mooiste uit?

“Roze! Roze vind ik echt mooi, daar kan ik ook niets aan doen.” (lacht)