Recap: Lokale Helden

De cijfers, de crazy ideeën en de scoops

Team William - Tubelight - Zinger - ...

Inge

Foto’s voor Recap: Lokale Helden

De jongens van Tubelight keren terug naar hun roots: het Diestse jeugdhuis.

Trappelend van ongeduld in de coulissen: jong grut in het hele land maakt zich klaar voor de landing van hun muzikale talent. Donderdag 30 april trillen de geluidsgolven in heel Vlaanderen en Brussel mee op de nummers van de Lokale Helden.

Lokale Helden. Nu al een onmiskenbaar begrip, maar toch pas vanaf dit jaar uit de startblokken. Een pijlsnelle vlucht waar de broertjes Borlée jaloers op zouden zijn. Hét bewijs dat bandjes ter lande maar al te graag de muren van hun repititiekot uitbreken. En dat kunnen wij staven met...

De cijfers

1 dag. 1081 optredens. 366 locaties. 137 gemeentes. 800 artiesten. Of hoe cijfers voor zich spreken. Lokale Helden is een initiatief van Poppunt. Zij gooien hun expertise in de strijd en cheeren luidruchtig mee vanop de eerste rij. Luc Nowé, directeur van Poppunt slaat de nagel dan ook op de kop: "Weinig wakkert het muzikantenvuur zo aan als dat allereerste optreden. En waar kan je als artiest beter groeien dan onder je eigen vertrouwde kerktoren, met vrienden en familie om je aan te moedigen?"

De crazy ideeën

Dat talent niet enkel verstopt is in muzikale hoeken, bewijst het creatieve ondernemerschap dat bij deze events komt piepen. Een krat bier, micro en geluidversterker regelen? Onze jongeren kunnen méér dan dat. In Deerlijk zetten de muzikanten zich letterlijk te kijk: ze spelen hun set achter het etalageraam. In het Limburgse Hechtel-Eksel maken ze er gewoon een heel festival van: breek.punt trakteert op verse pintjes en o.m. Astronaute en Gewelt. In Genk moet je zelfs je kot niet uitkomen: daar speelt Gianni Marzo een bisnummertje in jouw huiskamer.

De scoops

Deze muzikale hoogdag is er ook eentje van primeurkes! De vriendelijke jongens van Team William (wij dronken al een pint met hen) stellen hun nieuwe plaat Drama voor in hometown Ninhove. Spacepopband Zinger (ken je misschien van De Nieuwe Lichting) stelt de nieuwe EP voor. En het Machelse jeugdhuis Sjaloom laat zich inspireren door Lokale Helden en zet een goedgevulde concertagenda met stip op hun... agenda!

Meer, meer, meer? Check dan de website van Lokale Helden.