ROCKVONK 2015 draait op volle toeren

De finalisten voor het pop- en rockconcours ROCKVONK zijn bekend.

ROCKVONK

Shauni Lowet

Abudhabi VZW, EME, My Dog is Radioactive, Midwinter, The Hipster Jugend en watchoutforthegiants zijn de finalisten.

Rockvonk, het pop- en rockconcours van Vlaams-Brabant draait op volle toeren. Na 4 voorrondes en 2 halve finales stromen 6 debuterende bands van Brabantse bodem door naar de finale. Wie de nieuwe Rockvonk wordt, weten we op 5 december. 

De finalisten zijn bekend. Abudhabi VZW, EME, Midwinter, My Dog Is Radioactive, The Hipster Jugend en watchoutforthegiants strijden om de titel van Rockvonk 2015  in de wacht te slepen. Het jong muzikaal talent krijgt dezer dagen een stevig bootcamp om zich voor te bereiden op de finale. 

Zaterdag 5 december is het D-day in muziekcentrum Het Depot. De finalisten moeten de jury en het publiek overtuigen dat zij de nieuwe Rockvonk-winnaar moeten worden. De winnaar van vorige editie, Five Days, mag op deze avond uiteraard niet ontbreken. 

Onze favorieten

Ben jij ook benieuwd wie Rockvonk 2015 zal winnen? Wij geven alvast onze favorieten prijs!  

Abudhabi VZW

Abudhabi VZW is de band met de origineelste naam en muzikanten uit verschillende muzikale akkers. De band valt niet in één hoekje te duwen en bevindt zich ergens tussen classic, rock, blues, grunge en indie. 

watchoutforthegiants

De driekoppige alternatieve rockband is geen gewone rockband. Noem het eerder rock met een hoek af. Zelf noemen ze het "surrealistisch postmodernistisch". De jongens zijn met Rockvonk niet aan hun proefstuk toe. Ze veroverden een plaats in de selectie van De Nieuwe Lichting 2015 en brachten onlangs hun EP The Sky Is The Rabbit uit.