Safari op het Best Kept Secret Festival

De Beekse Bergen (NL)

Nathalie

Er zijn nog tickets dus plan maar een roadtrip dit weekend!

Het festivalseizoen begint elk jaar vroeger – zou dat ook aan de opwarming van de aarde liggen? Na Pinkpop is het dit weekend opnieuw de beurt aan onze Noorderburen met het Best Kept Secret Festival. BILL gaat op safari in de Beekse Bergen en spot de meest exotische bands uit de belachelijk strakke line-up. 

BILL was getuige van de eerste (modderige) editie met Arctic Monkeys en zag dat het goed was. Te goed om lang geheim te blijven. In het idyllische decor van de Beekse Bergen (jeugdnostalgie naar het safaripark aldaar) spelen dit jaar weer een pak grote namen (Pixies, Elbow, Interpol) samen met de jonkies. Denk Pukkelpop of Dour, maar dan tien jaar geleden toen alles kleiner en gezelliger was. Er zijn nog tickets dus plan snel een roadtrip dit weekend!  

Angus & Julia Stone

Hanson en The Kelly Family indachtig, zijn musicerende siblings niet altijd een topidee. Wel welkom op ons familiefeest: de folk van broer en zus Stone. Het Australische duo staat garant voor menig kampvuurmoment. Zolang de vreselijke Big Jet Plane remix maar niet uit de boxen knalt.   

CHVRCHES

Sensatie uit Schotland: het debuut van de synthpopband CHVRCHES prijkte op zowat elk eindejaarslijstje. Frontvrouw Lauren Mayberry en haar boys gaven in maart dit jaar nog een wervelend concert in Trix

Young Fathers

Hiphop uit Edinburgh? Klinkt verdacht, zoals een bord paella op een Poolse menukaart. Dit multiculturele trio heeft lak aan je vooroordelen en haalt alle muziekstijlen door de mangel. Let op: experimenteren met spannende hiphop leidt al gauw tot verslaving. 

The War On Drugs

Het maatje van Kurt Vile is dé indiehype van 2014. Hopeloos uitverkocht en bejubeld op Les Nuits. Lees hier waarom. 

Metronomy

Deze Britse popband strooit ook op het nieuwe album Love Letters kwistig aanstekelijke baslijntjes in het rond. Metronomy live is trouwens een bijzonder feestelijk gebeuren.  

Wild Beasts

Al drie albums op de teller, maar met Present Tense beukt het flamboyante viertal pas echt op de poorten van de wereldroem. De bijwijlen hysterische falset van Hayden Thorpe is geen spek voor ieder bek. Het flamboyante viertal wint in het safaripark sowieso de prijs voor Meest Toepasselijke Groepsnaam. 

Oddisee

Rappen over verveling en onrecht is commercieel niet zo’n geweldige zet. Na zeven albums en een massa mixtapes houdt de geniale Oddisee zich nog altijd onterecht op in de marge. Een goede raad: niet alles wat blingt is goud. En ga nu snel Oddisee ontdekken alsjeblieft. 

Roosevelt

Meet Marius uit Keulen, het muzikale broertje van Caribou (die trouwens ook op Best Kept Secret speelt). Onder de vleugels van Hot Chip’s Joe Goddard maakte hij zijn eerste EP. The Guardian kan die wel smaken: “Roosevelt makes dance music for people who don't dance because they're too depressed. It's commercial but it cuts deep, like New Order in Ibiza.

Star Slinger

Dringend een remix nodig en Tiësto neemt niet op? Darren Williams deed al wonderlijke dingen met Sade en Drake. Zijn sexy remix van Buraka Som Sistema stond vorige zomer op endless repeat

TOKiMONSTA

Deze Amerikaanse hiphop-dj met Koreaanse roots is een badass chick. Flying Lotus is fan en ze chillt regelmatig in de tourbus met Diplo en Grimes. Ze draaide haar spaced out beats al op Coachella en Sonar

I am Oak

Ook in Nederland wordt fijne muziek gemaakt. De ingetogen folk van Thijs Kuijken is ideaal voor een hangover Sunday