SOUND/CHECK: alles over/voor muzikanten

Sound/check - Exploring Music Today

Inge

De eerste van SOUND/CHECK levert al de nodige info voor al wie met muziek bezig is.

  • Ancienne Belgique
  • 21 nov 2015
Google maps
location

Je eigen band oprichten: het aura van romantiek plakt er onvermijdelijk aan. Maar uiteindelijk blijkt het meer te zijn dan bereidwillige groupies en uitverkochte shows. Voor de praktische kant van de zaak, kan je je oor uitgebreid te luisteren leggen op de eerste editie van SOUND/CHECK.

Poppunt en AB slaan de handen in elkaar en verzamelt ieder die op welke manier dan ook iets met muziek te maken heeft voor een uitgebreide soundcheck. Komen een woordje uitleg geven: o.a. Black Box Revelation, STUFF. en Charlie De Keersmaecker. Ze geven een inkijk in hun muzikale, creatieve én zakelijke inzichten. De proef op de som nemen kan in het SOUNDLAB waar je het proces naar een live-uitvoering op de eerste rij meemaakt. In de ACADEMY is er plaats om zélf aan de slag te gaan.

Staalkaart

Programmator Wim Thijs van Poppunt verwoordt het bondig: "Met dit project willen we een staalkaart brengen van het muzieklandschap vandaag en dieper ingaan op muzikale, creatieve en zakelijke tendensen daarin." Muzikanten anno 2015 doen meer dan nummers in elkaar knutselen. "Als band of muzikant vertel je een verhaal, dat bestaat uit beats of akkoorden, maar versterkt wordt door alles wat zich daarrond afspeelt, zoals artwork of videoclips", aldus Thijs. De moeite dus voor ieder die muziek hoog in het vaandel draagt. Met fluo aanduiden in je agenda.

SOUND/CHECK vindt plaats op zaterdag 21 november van 12u30 tot 19u00 in de Ancienne Belgique in Brussel. Tickets kosten 13 euro in voorverkoop, 16 aan de kassa. Meer info vind je hier.