SOUND/CHECK Sessions in 4 steden

Gratis dosis muzikale inspiratie

Kortrijk - Leuven - Hasselt - Brussel

Nathalie

In vier steden kan je volledig gratis (!) terecht voor tips & tricks van muziekinsiders.

Muzikant, muziekfreak of music creative? Zet je schrap voor de SOUND/CHECK Sessions: vier avonden inspiratie en inzichten over de muzikale, creatieve en zakelijke aspecten van muziek (maken) in vier steden.

De SOUND/CHECK Sessions zijn het vervolg op de dag die Poppunt en AB voor het eerst zouden organiseren eind november, maar die noodgedwongen geannuleerd werd door de terreurdreiging. Het bleek logistiek niet haalbaar om dit op een later moment te laten plaatsvinden, maar deze sessies zijn meer dan een troostprijs. In vier steden kan je volledig gratis (!) terecht voor tips & tricks van muziekinsiders. 

Kortrijk: From recording to final master

Op zoek naar concrete tips & tricks over muziek opnemen, mixen en masteren? Begeef je dan op dinsdag 19 april naar De Kreun in Kortrijk.

Leuven: Pick me! 

Stel: je hebt fantastische muziek en je bent klaar om de wereld te veroveren. Mooi zo, maar hoe beland je met die topsongs op de radio, op de juiste podia en bij toonaangevende labels? Op dinsdag 26 april kom je in Het Depot in Leuven te weten welke selectiemechanismen er achter de schermen meespelen. Schuiven mee aan tafel: Eppo Janssen en Joris Jonckkeer, respectievelijk programmator van Pukkelpop, en Studio Brussel

Hasselt: Into the music 

Hoe kom je als muzikant, producer of band tot je eigen geluid? Black Box Revelation en Sleepers’ Reign laten in hun muzikale kaarten kijken op woensdag 27 april in de Muziekodroom in Hasselt. 

Brussel: Telling the story

Muziek maken is meer dan sterke songs schrijven. Als band of muzikant vertel je een verhaal, dat naast je muziek ook bestaat uit alles wat zich daarrond afspeelt. Hoe kunnen je videoclips, artwork en online aanwezigheid je verhaal versterken? Je verneemt het op maandag 18 april in de Beursschouwburg, Brussel. ​Deze sessie is helaas al volzet, maar je kan je nog wel op de wachtlijst zetten. 

De SOUND/CHECK Sessions zijn gratis, maar het aantal plaatsen is beperkt. Schrijf je hier in.