Start to jazz: Chick Corea en Herbie Hancock

Jazz in kwadraat

Chick Corea & Herbie Hancock

Inge Martens

Chick Corea en Herbie Hancock zakken op 5 juli af naar de Brusselse Bozar.

Google maps
location

Jazz: een curieus genre. Niet enkel voor de diehard, maar ook voor de nieuwsgierige muziekliefhebber. Een vliegende start neem je alvast met legendes Chick Corea & Herbie Hancock. Voor wie het in Keulen hoort donderen, brengen wij je alvast de basics bij.

Wie?

De Amerikaanse Chick Corea kroop op als 4-jarige uk al achter de piano, om de muziekmicrobe nooit meer los te laten. De muzikale samenwerkingen volgden elkaar op, van Miles Davis tot Herbie Hancock. Corea jongleert graag met verschillende genres en probeert zowel te innoveren en te entertainen. En dat lukt met verve.

Herbie Hancock (jazz fusion als middle name en 14 Grammy's op zijn conto) bewoog zich in dezelfde kringen als Corea, niet onlogisch dat ze nu zij aan zij op het podium eindigen. Met Cantaloupe Island, Watermelon Man en Rockit laat hij al zijn sporen na. Maar niet enkel op muzikaal vlak wordt zijn kunde geapprecieerd, zo gaf hij ook gastcolleges poëzie aan het prestigieuze Harvard. Way to go, Herbie.

Wat?

Improvisatie en durf brengt deze twee kleppers nu samen. Een schouw- en hoorspel van jewelste is al gegarandeerd. Hun muzikale heritage is van belang, maar onderschat de kwiekheid van deze mannen niet. Hun stempel drukte ze al op de muziekgeschiedenis, nu enkel nog jou overtuigen. Historisch is dit concert nu al, niet te missen dus.

Waar, wanneer, winnen?

Allen naar de BOZAR op 5 juli: de zomer inzetten met Chick Corea en Herbie Hancock. Voor wie niet diep in de buidel kan tasten: BILL heeft twee duotickets gefixt. Meedoen? Surf naar onze wedstrijdpagina en wie weet kan jij voor nul euries twee toppers live aan het werk zien.