STORM! op zee

een hele maand jazz in Oostende

STORM!festival

Nathalie

De flamboyante pianist Fulco Ottervanger (ja, dat is echt zijn naam) is centrale gast op het festival.

  • Vrijstaat O.
  • 06 tot 28 feb 2015
Google maps
location

In Oostende loopt het de hele maand februari STORM! voor jazz en avontuurlijke muziek. Een massa (gratis) optredens met als hoogtepunt het tweedaagse STORM!festival. Er spoelt veel aanstormend talent aan en jazzpuristen blijven beter thuis, want er zijn geen genregrenzen in Oostende. Hier alvast 3 redenen om naar 't zeetje te treinen. 

Fulco Ottervanger 

De flamboyante pianist Fulco Ottervanger (ja, dat is zijn echte naam) is centrale gast op het festival. De frontman van kamikazejazztrio De Beren Gieren (lees het interview hier) walst met veel gevoel voor humor en avontuur door de jazzwereld en trekt zich niets aan van de regeltjes. Zo is hij niet bepaald monogaam en doet naast muzikale uitstapjes (bijvoorbeeld BeraadGeslagen met drummer Lander Ghyselinck van STUFF!) ook zijn ding in de theater- en danswereld.


Voor STORM! test Fulco de grenzen van zijn FOMO: hij kruipt op het podium met zijn eerste pianoleraar (in Reverse Archeologists), improviseert met De Beren Gieren en deelt het podium met de zeventigjarige Jules Deelder, de legendarische nachtburgemeester van Rotterdam (in Let Love Storm!). Ook de moeite: een gratis huiskamersessie met het bonte The Ostend Street Orchestra

BRZZVLL ft Anthony Joseph 

Stop het Antwerpse BRZZVLL in een hokje en ze grooven er meteen weer uit. Ze houden niet van medeklinkers, maar wel van eenpansgerechten - sterk gekruid met psychedelische jazz, funk en afrobeat. Nu werken ze samen met dichter/muzikant Anthony Joseph. Die naam doet misschien niet meteen een belletje rinkelen, maar de man werkte al samen met jazzheld Archie Shepp en Keziah Jones. Het album Engines is het resultaat van één intense geïmproviseerde opnamesessie. Op zaterdag 21 februari zorgen zij samen voor het swingende slotakkoord. 


Aanstormend talent 

Ook jonge jazzcats worden uitgenodigd voor een weekendje aan de kust. Drie finalisten strijden tijdens de STORM! contest met muzikale molotovcocktails. Vorig jaar won het rockjazztrio Nordmann (ook finalist van Humo's Rock Rally), nu is er post-bop (Joachim Caffonnette Quintet), filmische grooves (John Ghost) en veel improvisatie (SCHNTZL) in de aanbieding. Proef al even voor op hun soundcloud en ga vooral zelf het jazztalent ontdekken op vrjidag 13 februari. 

STORM! start vrijdag 6 februari en loopt tot en met zaterdag 28 februari. Voor alle info, data en locaties van de optredens klik hier