Studio Brussel zkt. een nieuwe lichting

De Nieuwe Lichting

Inge Martens

Studio Brussel: De Nieuwe Lichting 2015 Showcase

's Lands muzikaalste zender trekt ramen en deuren weer open om jong, muzikaal grut te verwelkomen. De nieuwe editie van De Nieuwe Lichting is klaar om op te stijgen. Spring jij mee aan boord?

Verdient jouw muzikale alter ego of band airplay en een interview op tijd en stond? Get in line voor deze Talentenjacht met hoofdletter T.

60 geselecteerden mogen de studio en zendtijd komen inpikken. 15 weken lang krijgt jong talent een toegangskaartje tot het muzikale terrein van Studio Brussel. In januari worden drie namen uitverkoren door een professionele jury. Zij mogen een jaar lang de titel van De Nieuwe Lichting 2016 verdedigen. De voorbije drie edities leverden al een mooie back catalogue op. Onze top drie.

Soldier's Heart

Toen: Finalist 2013 - Sylvie's stem en uitstekende muzikanten garandeerden een ticket richting finale.

Nu: Na succes singles African Fire en New Housie is het geduldig wachten op een eerste langspeler. / Ze schopten het tot in de spreads van de Nederlandse Vogue. / Maakten heel wat zieltjes blij op o.m. Brussels Summer Festival, Feest in het Park en Pukkelpop.

>> Lees op bill.be: Muziek voor elke gemoedstoestand

 

Brihang

Toen: Finalist 2014 - zijn mix van hiphop, poëzie en kunst overgoten met een West-Vlaams sausje overtuigde de jury om Brihang te kronen.

Nu: Brihang was een BILL Awards-nominee (hoezee!). / Met zijn campagne Oe ist? spoort hij aan om écht op deze vraag te antwoorden (leg je hart op je tong). / Als support act van Tourist LeMC maakt hij furore in het hele land.

>> Lees op bill.be: Hiphop meets poetry: Brihang

 

I will, I swear

Toen: Finalist 2015 - De orchestral pop van deze bende uit Gent veroverde vele hartjes, inclusief dat van de jury.

Nu: Debuut EP - Strings of Gold is goud waard. / Een passage op o.m. AFF, Dranouter en Pukkelpop staat al op hun cv. / Een plekje in de mooiste lijst van Vlaanderen (De Afrekening) is ook een feit.

>> Lees op bill.be: "Wij zijn geen fabriekje, alles komt uit de losse pols"

Wil je binnenkort zélf schitteren in dit lijstje. Schrijf je dan snel in via vi.be. Meer info vind je hier.