The Waiting Canvas versmelt muziek en beeldende kunst

The Waiting Canvas

MEK & Delphine Lebrun

Elice
  • HUTatelier
  • 24 maa 2018
Google maps
location

Belgisch singersongwriter MEK en beeldend kunstenaar Delphine Lebrun sloegen de handen in elkaar en creëerden met The Waiting Canvas een uniek project waarbij muziek en beeldende kunst elkaar ontmoeten en in symbiose treden. 

MEK is je mogelijks bekend van zijn eerdere single “Breathe”, waarop ook Wanthanee (De Nieuwe Lichting) te horen was. Nu is de Gentse muzikant helemaal terug met een nieuwe single, The Waiting, en opnieuw een pracht van een samenwerking. Deze keer bundelt hij de krachten met kunstenares Delphine Lebrun.

Overal laagjes 

De twee ontwikkelden samen de expo The Waiting Canvas, waarbij de raakvlakken tussen kunst en muziek worden getoond. Lebrun creëerde een reeks schilderijen geïnspireerd op de muziek van MEK waarbij ze naar analogie van de lagen in de muziek ook op haar canvas lagen en kleuren gaat toevoegen. Accenten in het nummer geeft ze dan weer vorm als krassen, reliëf of felle kleuren.

Nieuwsgierig naar hoe Lebrun precies te werk gaat? Je kan het hieronder ontdekken in MEK’s nieuwste videoclip. 

 

Het resultaat van hun samenwerking wordt op 24 maart tentoongesteld in HUTatelier in Gent. Al plannen die dag? Geen paniek, ook het MUDEL in Deinze pikte het project op waar het vermoedelijk eind mei zal worden tentoongesteld.