Uberdoper dan ooit: interview met het Gentse rap-trio

Fake Record Label, Fake Clothing, Uberdope

Diana

Drie jonge gasten uit Gent die drie prachtige projecten combineren. Voor hun schitterend optreden op Fake Label Night, namen ze nog snel de tijd om geheimen uit te wisselen met BILL.

Ruben, Gille en Jef zijn de trotse padres van Fake Record Label, Fake Clothing en -natuurlijk- Uberdope.

Is het moelijk om die drie dingen te combineren?

Ruben Boidin: "Het is niet moeilijk omdat het allemaal perfect samen past. We verdelen de taken onder elkaar, maar doen toch alles samen: de kleren, het label..."

Gille de Bruycker: "In realiteit doet Ruben 70% van het werk en drinken wij gewoon vrij veel koffie."

Album in de maak

Is iedereen bij Fake Records label gelijk voor de wet, of zijn jullie de grote bazen?
Gille: "Wij hebben niet de autoriteit om de baas te spelen. We kiezen gewoon groepen die we zelf wijs vinden. "

Jef de Temmerman: "Omdat wij ze de max vinden, moeten we niets veranderen of aanpassen. Wij zijn eigenlijk fans in plaats van bazen. Wij beïnvloeden het creatieve proces van de artiesten niet, ze zijn al 'af' op het moment dat ze bij ons aankloppen."

Ruben: "Wij doen gewoon ons best zodat ze alles kunnen doen wat ze graag willen doen."

"Ruben doet 70% van het werk en wij drinken vooral vrij veel koffie"

Een heel voorspelbare vraag dan: jullie EP is al uit sinds mei, wanneer komt het nieuwe album in de winkels?

Jef: "Oeefff... (lacht)"

Gille: "Op dit moment staat niets vast. We zijn al een tijdje aan het opnemen en een deel van de nummers is uitgebracht op de EP, we vonden dat we toch iets moesten doen voor de zomer. Na de zomer is het dan tijd voor het album. Zonder er een concrete datum op te plakken."

Jef: "6 december!"

Gille: "Sinterklaas! That's beautiful. Anyway, ik denk dat we tussen november en februari het nieuwe album uitbrengen."

Enge clips en coole kleren

De clip voor 'Niet te doen' was even speciaal als jullie andere videos, maar op een totaal verschillende manier. Ik vind jou, Gille, heel angstaanjagend in de video...

Jef: "Iedereen op de set was bang van hem!"

Gille: "Na een tijdje wordt het saai om altijd hetzelfde te doen. Video's met verkleedpartijen zijn grappig en niet zo moelijk om te maken. Maar we wilden eens iets anders proberen. Ruben kwam met het idee. Het was enorm boeiend om te doen: de personages waren heel uniek, van een andere tijd zelfs - baronnen die de kracht hebben om alles te doen. Ik vond het leuk om larger than life figuren te spelen."

"Aldi mag ons altijd contacteren voor een samenwerking"

Er zijn al een paar winkels die Fake Clothing verkopen, maar geen enkel in Gent. Hoe komt dat?

Ruben: "We proberen een beetje exclusief te blijven. (lacht) Alles wat we doen, verloopt heel natuurlijk. De winkels waar onze kleren nu liggen, zijn winkels waar we een band mee hebben. In Gent hebben wij niet echt een band met bepaalde winkels. Maar samenwerkingen zijn welkom, dus als mensen van Aldi interesse hebben..."

Gille: "Exclusief in Aldi! (lacht) Wij werken ook met heel kleine oplages. Soms is het niet de moeite om die in winkels te leggen. De meeste maten van onze laatste collectie zijn bjivoorbeeld al uitverkocht."

Benieuwd naar die coole kleren? De webshop vind je hier. Uberdope treedt op op Copacobana in Gent, volgende zaterdag, 27 juni om 21 uur.