Vier keer kunst, theater én Blaudzun in Kortrijk

NEXT - Cabane - Blaudzun - Futur Liquide

Pieter

Kort maar krachtig: vier niet-te-missen evenementen om je culturele jaar af te ronden in K-town. 

Kunstenfestival NEXT 

17/11 tot 3/12 - Verschillende locaties 

NEXT is een jaarlijks internationaal kunstenfestival waar Vlaamse, Waalse en Franse cultuurhuizen over alle grenzen heen hun krachten bundelen. Concreet betekent dat 35 baanbrekende dans- en theatervoorstellingen op 15 verschillende locaties. 

Futur Liquide 

18-20/11 – Theater Antigone 

Theater Antigone organiseert onder de noemer Futur Liquide opnieuw een driedaagse vol theater, muziek, lezingen en debatten. Twee tips uit de sterke line-up: Reinhilde Decleir als tirannieke matriarch in Mémé en Mauro Pawlowski als schaduwgitarist in Hol. O ja, en tussendoor zijn er ook nog gratis toonmomenten waarin jonge makers het beste van zichzelf geven.

Cabane – Compagnie Cecilia & Theater Antigone 

7/12 & 8/12 – Schouwburg Kortrijk 

Drie jonge snaken blikken in Cabane terug op hun nog prille levensloop. Alle pijnlijke keuzes, mislukte plannen en verdrongen trauma’s passeren de revue. Kunnen ze hun verleden afschudden of blijft het roet in het eten gooien, als een acute acne-aanval op date night

Blaudzun 

8/12 – De Kreun 

Johannes Sigmond komt de muren van De Kreun behangen met niets anders dan zijn unieke stembanden, een paar klodders loeiharde barok en vooral steengoede nummers.