Vijf toppers op Autumn Falls die je herfstblues doen vergeten

Autumn Falls

Elice

Video’s voor Vijf toppers op Autumn Falls die je herfstblues doen vergeten

COCAINE PISS - HAPPINESS

De zomer is voorgoed voorbij en de herfst is volop met zijn trieste intrede bezig. Gelukkig is er een ook een lichtpunt in deze sombere periode: Autumn Falls

Het meest uitgebreide festival van het land brengt ook dit jaar een bataljon klinkende namen naar podia over heel België. Wij pikten er vijf concerten uit die de melancholische sfeer van het herfstseizoen perfect bezingen en er tegelijk in slagen je lichaam volledig te verwarmen.  

1. High Hi

De wondermooie donkere noisepop-klanken van High Hi. brengen je helemaal in herfstige, Belgische sferen. Het trio voorziet je van snijdende gitaren en power vocals overgoten met een no-nonsensestijl. Wie er niet in slaagde kaartjes te scoren voor hun afgelopen show in de AB, kan zijn tranen drogen en gewoon afzakken naar Gent of Leuven. 

High Hi speelt op 22 november in Gent (Afsnis) en 12 december in Leuven (Het Depot).

2. Emma Ruth Rundle 

Beeld je een donkere kamer in met een klein haardvuur dat wordt aangewakkerd door de prachtige noten die Emma’s stem produceren. Waar folk zich vermengt met postrock, door de ruimte zindert en zorgt voor een niet te evenaren muzikale intimiteit. Beklimt het kippenvel je al? Laat deze Amerikaanse schoonheid dan niet aan je voorbijgaan.

Emma Ruth Rundle is op 23 november te zien in muziekclub De Zwerver in Leffinge.

3. The Girl Who Cried Wolf 

The Girl Who Cried Wolf laten het met hun melancholische klanken spontaan regenen buiten, maar verwarmen iedereen binnen de vier muren met hun intimiteit. Laat je betoveren door en meenemen op de geluidsgolven van hun slaande gitaren, de engelachtige stem van Heleen Destuyer en hun huilende strijkers. 

The Girl Who Cried Wolf is op 1 december te zien in Pand.A in Kortrijk.

4. Hong Kong Dong

Op Autumn Falls valt natuurlijk niet alleen melancholische noiserock te beleven. Je kan er ook terecht voor een portie eclectische elektronica. Parel van eigen bodem, Hong Kong Dong voorziet je van de nodige beats en een kleurenexplosies. Een eigenzinnige liveshow wordt het zeker. Het Gentse trio brengt je namelijk een combo van dromerige indie-electro in the mix met punkuitspattingen. 

Hong Kong Dong is op 16 december te zien in muziekclub N9 (Eeklo).

5. Cocaine Piss/Kapitan Korsakov/Brutus

De Belgische coalitie van het jaar vind je op 21 december in Gent, waar de kans groot is dat de Vooruit letterlijk met de grond gelijk gemaakt wordt. De drie bikkelharde bands Cocaine PissKapitan Korsakov en Brutus passeren er achter elkaar op dezelfde avond. Geloof ons, dit wordt dé Belgische climax en tegelijk de perfecte afsluiter voor Autumn Falls. De Vooruit laat best nu al zijn funderingen verstevigen.

Cocaine PissKapitan Korsakov en Brutus spelen op 21 december in de Gentse Vooruit

 

Benieuwd naar wie er nog meer op het programma staat? Alle info vind je hier.