Villa Pace bevrijdt Sint-Niklaas

Villa Pace (Vredefeesten)

o.a. DAAN, Vive La Fête, Skip&Die, ...

Lies

Foto’s voor Villa Pace bevrijdt Sint-Niklaas

Wereldmuziek op het Castrohof

  • Sint-Niklaas
  • 05 tot 07 sep 2014
Google maps
location

Het hele land rouwt, want we nemen afscheid van de zomer. Gelukkig doet Sint-Niklaas je die treurige eerste week van september vergeten met drie dagen Villa Pace: Belgische bands zover het oog reikt, en dat helemaal gratis.

De hoofdstad van het Waasland heeft dan misschien wel de grootste markt van België ter zijner beschikking, tijdens Villa Pace worden nog drie extra podia gevuld. Met namen als Marble Sounds, Vive La Fête, Praga Khan en DAAN, staat een avondje Grote Markt garant voor Belgisch lekkers. Toch loont het de moeite om ook een bezoekje te brengen aan de andere locaties. 

Zeker het gezellige Castrohof mag niet worden overslagen. Omgeven door groen en geurende kraampjes kan je er laten meeslepen door muziek doorspekt met ska-, reggae- en andere wereldse invloeden (onder andere The Skints, Skip&Die). Verder kan je De Staat, Madensuyu en The Hickey Underworld aan het werk zien op het Sint-Nicolaasplein, waar je ook het jeugdcentrum terugvindt dat de stevigere bands verwelkomt. Voor de volledige line-up, kan je hier terecht.

Zie ze vliegen

Wist je trouwens dat de Vredefeesten - waar Villa Pace een onderdeel van is - nog meer te bieden hebben dan gratis optredens in het centrum? Er stijgen tussen 5 en 7 september overdag tientallen heteluchtballons op in de gekste vormen. Angry Birds, sneeuwmannen en een halve dierentuin: je zal ze allemaal voorbij zien zweven. Het is eens iets anders...