Volta wordt Volta XL

Nacht van de Arbeid

Evy

Leonore

© Greet Dieltjens

Google maps
location

Curieus organiseert voor de zevende keer VOLTA - Nacht van de Arbeid. Dit event is uitgegroeid tot een vaste waarde in het muzieklandschap en wordt dit jaar vernieuwd én uitgebreid. Naast muziek vinden er ook debatten en interviews plaats: VOLTA XL dus. 

Het programma voor VOLTA XL staat vol goede muziek en interessante babbels. Wij namen al een kijkje en tippen graag deze. 

Debat

We starten met een interessant gesprek. Rudi Vranckx (conflictjournalist VRT) en Bilal Benyaich (politicoloog aan de VUB) praten over vrije meningsuiting. Oordelen we met twee maten en gewichten? Waar ligt de grens tussen humor en belediging? Zij geven antwoorden, maar stellen nog meer vragen.     

Expo

Koen Degroote en Laura Bracke begonnen op 1 maart 2014 aan hun fietstocht Hansbeke-Vladivostok-Hansbeke. Een tocht van 21 000 kilometer die zij in beeld en tekst vastlegden. Op VOLTA XL ontdek je hun prachtige foto's, gemaakt van Hansbeke tot het ver verlaten Aralmeer.

Expo: Aral. De Ronde van de Woestenij

Muziek

Naast grote namen als Admiral Freebee en Blaudzun staat ook Leonore op de affiche te blinken. Leonore is de band van zangeres Chloë Nols. Afgelopen jaren deelden ze het podium met onder andere Avi Buffalo en Amatorski. Voor VOLTA brengt Leonore een akoestisch optreden.

Afsluiten doen we in stijl op de afterparty met DJ Bobby Ewing. Hij heeft al heel wat kilometers op de draaitafelteller staan en sloot al heel wat feestjes af. Zijn muziek gaat van Lidell tot Booka Shade tot Philly. Een ideaal einde voor een geslaagde Nacht van de Arbeid

Check de website voor het volledige programma.