Waarom je morgen snel je ticket voor Nick Cave moet kopen.

Sportpaleis

Asli Ozyurek

Hij komt, hij komt! Nee niet de goeie oude Sint, maar Nick Cave is in aankomst. Op 13 oktober 2017 zal hij samen met zijn Bad Seeds het Sportpaleis zegenen.

Nick Cave is een Australische zanger, een schrijver, dichter en acteur. In het verleden zat hij ook in The Boy Next Door (later The Birthday Party) en Grinderman. Met The Bad Seeds is hij al sinds 1983 bezig. Ze brachten 16 studioalbums uit waaronder de nieuwste Skeleton Tree. Het werd opgenomen na het overlijden van Cave zijn zoon, Arthur.

Tranen inhouden? Onmogelijk.

Wanneer je naar de plaat luistert, lijkt het haast wel alsof je Nick Cave zijn verdriet overneemt, voor eventjes. Het is een pijnlijk mooi kunstwerk dat zelfs van een steen een watje kan maken, al van bij het horen van de eerste noten. En dan hebben we het nog niet over de film die er bij hoort: One More Time With Feeling.

In de film volgt een cameraploeg Nick Cave en zijn Bad Seeds tijdens de opnames en repetities van de plaat. Uiteraard komt de dood van Arthur vaak ter sprake. Tranen inhouden bij het bekijken van de film? Onmogelijke taak. 

Dat het een ijzersterke performance wordt in het Sportpaleis? Geen twijfel mogelijk. Het optreden gaat door op vrijdag de 13de (what are the odds?) oktober. Zin in een beetje magnifieke duisternis? Koop morgen snel je tickets!