Wat brengt 2018 voor Amery?

#ikluisterbelgisch-eindejaarsspecial

Elice

2017 nadert zijn einde, net als het eerste #ikluisterbelgisch-jaar. Daarom: Vijf weken lang, vijf #ikluisterbelgisch-artiesten die dit jaar de spotlight veroverden over hun 2017 én hun tips voor 2018.

Vorige week liet Bert Cannaerts van Newmoon in zijn kaarten kijken. Deze week: de artiest die werd opgepikt door niemand minder dan Elton John en die het met zijn tweede single meteen tot hotshot bij Studio Brussel wist te schoppen: Amery.

2017 mag je wel het doorbraakjaar noemen van Amery. Niet alleen kreeg hij airplay op de grote stations in Vlaanderen zoals Stubru en MNM, hij was ook te horen op de radio aan de andere kant van het kanaal. Daarnaast mocht de jongeman, die nog maar twee singles op zijn naam heeft, dit najaar ook een showcase spelen voor ELLE Frankrijk. Wij zijn alvast erg nieuwsgierig naar wat Amery nog allemaal voor ons petto heeft in 2018.

Het beste Belgische nummer van 2017? 

Amery: "Het Belgische nummer van het jaar is volgens mij Elusive van blackwave. featuring David Ngyah. Ik vind hun sound heel origineel klinken en ben een grote fan! Rap en hiphop worden de laatste jaren meer en meer geapprecieerd in België. Daar ben ik heel blij om."  

Welke andere Belgische artiest gaat potten breken in 2018? 

"Ivy Mode moet je zeker in de gaten houden! Ze is één van mijn mede-artiesten bij mijn platenlabel W.!.G en zeker een naam om te onthouden in 2018."

Persoonlijk muzikaal hoogtepunt?

"Elton John speelde mijn nummer I Need Lovin' op zijn radioshow op Beats 1 en hij vond het fabulous. Het is voor mij een grote eer dat een legendarische artiest als Elton John mijn nummer goed vindt. Het heeft ook veel deuren geopend voor mij. Ik heb mijn eerste concerten gespeeld bij ELLE Frankrijk, in Brussel en in Antwerpen. Het maakt me echt gelukkig om live te zingen en om de positieve reacties van mensen te zien."

Wat brengt 2018 voor Amery?

"Ik wil veel liveshows spelen en mijn eerste album komt uit in 2018. Hopelijk bereik ik dus veel mensen."

 

Ook in 2018 blijven we op zoek gaan naar jong Belgisch talent! Ken je dus of ben je zelf jong Belgisch muzikaal talent dat moet ontdekt worden? Deel het met ons via #ikluisterbelgisch